App Store Komisyonu Çoğu Geliştirici için Yüzde 30'dan 15'e Düşüyor

18.11.2020 18:11 Gazali Çetinkaya

 
Apple, 1 Ocak 2021 itibarıyla uygun geliştiriciler için App Store komisyon oranını %30'dan %15'e düşüreceğini duyurdu.

Bu uygulama yılda 1 milyon dolardan az kazanan geliştiriciler için geçerli olacak. Sensor Tower, iOS uygulama geliştiricilerinin %98'inin buna uygun olacağını belirtiyor. Bu %98'lik kısım App Store'un toplam gelirinin sadece %5'ini oluşturuyor.

Küçük geliştiriciler için yapılmış bir hamle. Yılda 1 milyon dolardan fazla kazananlar App Store'dan elde ettiği gelirin %30'unu Apple'a vermeye devam edecek.
 
Küçük işletmelerin küresel ekonomimizin bel kemiği olduğunu belirten Apple CEO'su Tim Cook bu yeni programın; geliştiricilerin yaratıcı ve riskli fikirler üretmelerine, işletmelerine yatırım yapmalarına, ekiplerini büyütmelerine ve insan hayatını zenginleştiren uygulamalar yapmaya devam etmelerine yardımcı olacağını ifade etti.

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 2 30 Nisan Mitlerin ve Mücadelelerin Efsanevi Dünyası: Megami Tensei Serisinin Tüm Oyunları 30 Nisan Türk Telekom eSüper Kupa’nın sahibi Fenerbahçe oldu 30 Nisan inZOI’nin Yol Haritası Videosu, Yepyeni Özellikleri Gözler Önüne Seriyor! 30 Nisan Todd Howard Açıkladı: Starfield'a Konsol Mod Desteği Geliyor 30 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler