Apple, Xbox Game Pass Kullanımına Yeşil Işıl Yaktı

26.01.2024 20:14 Mehmet Tandoğan

 
 
Teknoloji devi Apple yeni hamlelerini sürdürmeye devam ediyor ve bu kapsamda oyun abonelik / bulut oyun hizmeti uygulamalarına yönelik tutumunu değiştiriyor. Bu kapsamda iOS cihazları için sunulan App Store'da Xbox Game Pass uygulamasına yeşil ışık yakıyor.
 
Apple cihazlara artık yeni oyun deneyimleri geliyor 
 
 
 
Bildiğiniz üzere Microsoft, bulut oyun hizmetini (xCloud) Eylül 2020 yılında sundu. Ancak bu hizmet iPhone veya iPad için mevcut değildi. Bunun nedeni Apple'ın politikaları gereği hizmeti engellemesiydi. Ağustos 2022 yılında uygulama, şirket kurallarına uymadığı gerekçesiyle Apple cihazlarda yer bulamadı.
 
Ancak geldiğimiz noktada Apple'ın web sitesinde "Artık küresel çapta kullanıcılara daha iyi hizmet ve deneyimler sunmak için bulut oyunlara ve mini programlara yönelmeyi hedefliyoruz" ifadeleri yer alıyor. Bu kapsamda ilerleyen süreçte hem abonelik hizmetleri hem de bulut oyun sistemlerinin Apple cihazlarda yer alması mümkün.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Apple Arcade Platformlar: Mobil Geliştirici: Apple Dağıtıcısı: Apple Tür: Platform Çıkış Tarihi: 19 Eylül 2019
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 18 Dk önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 49 Dk önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 1 Saat önce PS5 Özel Oyunu Stellar Blade Nasıl Olmuş? (Video) 1 Saat önce Siyah Beyaz Renkleriyle Hauntii 23 Mayıs'ta Çıkacak 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler