Atari, Yeni Konsoluna Özel Oyun Yapacak Geliştiricilere %88 Kar Payı Teklif Ediyor

18.12.2019 17:14 Gazali Çetinkaya

 
Atari bir süredir üzerinde meşgul olduğu yeni oyun konsolu Atari VCS (Video Computer System) için geliştiricileri ve yayıncıları özel oyun yapmaya teşvik etmeye çalışıyor.
 
Medium'un haberine göre, Atari VCS'e özel olarak çıkan bir oyunun gelirinin %88'i geliştiriciye veya yayıncıya gidecekken %12'si Atari'ye gidecek. Özel olmayan, multiplatform oyunlarda da %80 / %20 gelir dağılımı uygulanacak.
 
Epic Games Store da %88 / %12 gelir dağılımı uyguluyor. Steam ise hala %70 / %30.
 
Atari, geliştiricilerin Unity motorunu ve standart Linux araçlarını kullanarak VCS için oyun yapmaya başlayabileceklerini söylüyor. Diğer motorlarla uyumluluk üzerinde de çalışılıyor.
 
Atari VCS belirtilene göre "Retro esintili ancak “retro-kutusu” olmayan bir konsol. Bu, geniş bir oyun kütüphanesi, medya ve streaming içerik seçenekleri anlamına geliyor. Geçmişi saygıyla anan konsol Asteroids, Centipede, Breakout, Missile Command, Gravitar ve Yars’ Revenge gibi 100'den fazla klasik oyunun yanı sıra daha sonraki bir tarihte açıklanacak birçok popüler modern oyunu da içerecek."

Konsol 4K çözünürlük, HDR ve 60FPS içerik desteği sunacak. Buna ek olarak yerleşik ve genişletilebilir depolama seçenekleri bulunacakken dual-band WiFi, Bluetooth 5.0 ve USB 3.0 de desteklenecek.
 
Atari VCS 2020'nin başlarında çıkacak. 389.99 dolar fiyattan ön siparişte. Resmi websitesini atarivcs.com adresinden ziyaret edebilirsiniz.

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 8 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 8 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 9 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 10 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 11 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler