Avrupa Komisyonu Korsan Oyunların Satışları Etkilediğine Dair Kanıt Bulamadı

Araştırma sadece Avrupa ülkelerini kapsıyor, yani alım gücü bizden en az 4 kat fazla olan bölgelerde.
22.09.2017 16:46 Gökhan Yılmaz

 
      Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, korsan üzerine yaptığı araştırma sonucu 300 sayfalık bir rapor yayınladı. "Avrupa Birliği Telif Hakkı yasaları için politika belirlemek için; korsan materyallerin dijital olarak kullanılmasının o ürünlerin yasal satışlarına yaptığı etkileri araştırmak temel önem taşımaktadır." diye başlayan rapor, korsan materyallerin orijinallerinin satışlarına yaptığı kesin bir etki bulunamasıyla sonuçlanıyor.
 
      Elbette bu sonuç ve araştırma tamamen Avrupa vatantaşları ve Avrupa bölgesi için geçerli. Yani oradaki korsan kullanım ve satın alımlarını içeriyor.
 
     Bu raporda kitaplardan oyunlara pek çok medya türü araştırma altında alınmış ve korsanın kayda değer etki yarattığı tek medyanın Son Çıkan Popüler Filmler olduğu anlaşılmış. Yani vizyona giren popüler filmler korsandan kanıtlarla etkileniyormuş.
 
     Araştırmanın bir diğer sonucu da kitapların, müziklerin ve oyunların korsan olarak kullanılmasında fiyatın bir etkisinin olmadığı yönünde. Eğer insanlar o ürüne sahip olmak istiyorlarsa fiyatın bu konuda pek bir etkisi olmuyormuş. Eğer istemezlerse de korsan tercih ediyorlarmış. Yani bu rapordan "Korsan olarak tercih edilen bir ürün zaten o kullanıcılardan para kazanmayacaktı." sonucu çıkıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu durum Türkiye'de nasıl sizce?
  

İlgili İçerik Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler