Awesomenauts'ta Hangi Başarımlar Var? Nasıl Kazanılır?

28.11.2022 13:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Ronimo Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan çok oyunculu platform moba oyunu Awesomenauts oyunculara eğlenceli bir rekabetçi deneyimi sunuyor. Oyun içerisinde rekabet olanağının dışında birçok Steam başarımı bulunuyor ve başarım canavarları bu başarımları elde etmek için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor.
 
Bu yazımda sizlere Awesomenauts oyununda yer alan başarımların nasıl kazanılacağını detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım oyunu oynayanlar ve başarımları kazanmaya çalışanlara faydalı olur.
 
Oyundaki başarımlar ve başarımları elde etme
 
 
 
Bu kısımda oyunda kazanabileceğiniz başarımlardan bahsedeceğim. Bu başarımların bazılarını oyunda mücadele esnasında kolayca kazanabilir bazılarıyla ise özel olarak ilgilenmeniz gerekir. Oyun içerisinde toplamda 59 adet başarım bulunuyor. Ben bu başarıların hepsini kazanmış bulunmaktayım. Siz de oyunu oynayarak ve oyunda vakit geçirerek bu başarımların hepsini elde edebilirsiniz.
 
- Thunder, thunder, thunder! 1 başarımı: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde ölmeden 3 düşmanı öldürmeniz gerekiyor. Bu başarımı kazanmak için çevrimiçi bir oyun oynamanıza gerek yok. Oyun içerisinde botlarla oynarken bile bu başarımı elde edebilirsiniz. Zaten başarım içerisinde hangi mod içerisinde kazanabileceğiniz belirtilmiyor. Dolayısıyla herhangi bir mod içerisinde bu başarımı kolayca elde edebilirsiniz.
 
- Inspector without gadgets başarımı: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde kazandığınız paranın toplamda 500 ve üzeri olması gerekiyor. Oyunda çeşitli küplerle ve rakip oyuncuları alt ederek elde edebileceğiniz oyun içi para sistemi bulunuyor. Bu paranın 500 olması yeterli. 500 ve üzeri olduktan sonra bu başarım otomatik olarak elde ediliyor.
 
- Yoooo JOE! 1 başarımı: Yeni oyuna başlayanların artık çevrimiçi oyun oynamanın zamanı geldi diyebilirim. Bu başarım sadece çevrimiçi yani online maçta elde ediliyor. Bir online maça girerek ve çevrimiçi olarak rakiple yüzleşerek maçı kazandığınız takdirde bu başarımı elde edebiliyorsunuz. Bu da elde edebileceğiniz kolay başarımlardan bir tanesi diyebilirim.
Riding my robotic steed başarımı: Bu başarımı elde etmek için bir oyun esnasında ilk kanı dökmemiz gerekiyor. Yani rakibi ilk sizin öldürmeniz gerekiyor. Bu ilk öldürme sonrasında bu başarımı elde etmiş oluyorsunuz. Bu baaşrımı elde etmek için oyundaki kill sayınız önemli değil sadece ilk kanı dökmemiz yeterli.
 
Riding my robotic steed: Bu başarımı elde etmek için herhangi bir çevrimiçi oyunda ilk kanı almanız gerekiyor. Yani oyun içerisinde botlar haricinde çevrimiçi bir rakibi sizin ilk öldürmeniz gerekiyor. İlk killi aldığınız zaman bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Bu başarımı elde etmek için sadece çevrimiçi oyunlardaki rakipleri öldürmeniz gerekmekte. Dolayısıyla botlara karşı ilk kan almanız bu başarımı tetiklemeyecek.
 
 
 
- Croaked by a toad: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde yer alan herhangi bir bot veya diğer canlılar tarafından öldürülmeniz gerekiyor. Croaked by a toad'u kazanmak için çevrimiçi modu kullanıp kullanmayacağımız belirtilmiyor. Dolayısıyla deneme yanılma yöntemi ile bunu kolayca elde edebilirsiniz. Kısacası bu başarı elde etmek için canınızın az kaldığı yerde botlara ölürseniz direkt olarak bu başarımın kazanmış olursunuz.
 
- Knight of the magic light 1: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde 10 rakibi öldürmeniz gerekiyor. Yani bu bir çevrimiçi oyunda olabilir ya da bir sonraki çevrimiçine taşınabilir. Oyun içerisinde her aldığımız kill otomatik olarak sayılacak ve önceki aldınız kil'ler üzerine eklenecek. Dolayısıyla 10 kill'e ulaştığınızda bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Oyunu kısa bir süre oynamanızla beraber bunu kolayca elde edebilirsiniz.
 
- Hawk, wolf, puma and bear 1: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde toplamda 100 adet bot veya oyun içi can paketi sağlayan canlıları öldürmeniz gerekiyor. Bunu bir oyunda yapmak zorunda değilsiniz önceki yaptığınız öldürmeler toplanıyor ve üst üste ekleniyor. Dolayısıyla birden fazla oyunda bunu deneyebilirsiniz en son 100'e ulaştığınızda ise bu başarımı elde etmiş olursunuz.
 
- Thunder, thunder, thunder! 2: Bu başarımı elde etmek önceki başarımlara göre biraz daha zor olabilir. Çünkü bu oyunda belirli bir noktaya kadar ölmemeniz gerekiyor. Thunder, thunder, thunder! 2 adöj başarımı elde etmek için toplamda 5 çevrimiçi rakibi ölmeden sizin öldürmeniz gerekiyor. Bunu yüksek liglerde kolaylıkla yapabilirsiniz ancak oyuna yeni başladıysanız belki de biraz zorlanabilirsiniz. Oyuna yeni başladıysanız farklı karakterleri deneye deneye en iyi kullandığınız karakter üzerinde yoğunlaşıp usta olabilir ve bu başarımı öylece elde edebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi 5 rakibi ölmeden öldürmeniz gerekiyor. Bu aynı rakibi 5 kere öldürseniz de sayılabiliyor. Önemli olan Ölmeden 5 oyuncu alt etmek.
 
 
 
- Venom is too slow: Bu başarımı elde etmek için herhangi bir oyunu 10 dakikadan az bir sürede bitirmeniz gerekiyor. Bu başarımın gerekliliği için çevrimiçi mod lazım mı değil mi bu belirtilmiyor. Ben bu başarımları çok önceden kazandığım için yeni gelen güncellemelerle bunun değişip değişmediğini bilemiyorum. Dolayısıyla bunu kazanmanızı iki yolu var: İlk olarak botlarla bir mücadele atarak 10 dakikadan az bir sürede oyunu bitirerek bunu alıp almayacağınız öğrenebilir. Eğer burada bu başarı elde edemezsiniz çevrimiçi bir oyunda bu başarımı elde etmeye çalışabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi 10 dakikadan az bir sürede oyunu tamamlarsanız ve rakibin üssünü patlatırsan az bu başarımı elde etmiş olursunuz. Ek olarak oyun içerisinde süreyi de yen tepede yer alan panelden görebilirsiniz.
 
- Awesomenauts, roll out!: Bu başarımın kilidini açmak için oyun içerisinde 3 farklı karakterin kilidini açmanız gerekiyor. Oyun içerisinde açacağınız bu farklı karakterler ile bu başarımı kolayca elde edebiliyorsunuz.  Oyunu bir süre oynayarak yeni karakterlerin kilidini açabilir ve oyun içi parayı toplayabilirsiniz. Yeni karakterler oyun içi paralarla ve yapacağınız görevlerle açılabiliyor. Bu görevler sayesinde oyun içi para kazanarak daha fazla karakterin kilidini açabiliyorsunuz.
 
Oyunda kilidini açacağınız karakterleri ile yeni kombinasyonlar uygulayabilir, rakipler üzerinde baskın hale gelebilir ve en iyi kullandığınız karakteri keşfedebilirsiniz. Bu sayede yeni yeteneklerin ve yeni karakterlerin kilidini açarak daha fazla kazanma oranına sahip olabilirsiniz ve Lig sıralamasında üst sıralara çıkabilirsiniz.
 
- Thunder, thunder, thunder! 3: Gelelim bu başarıma. Yukarıda daha önce anlattığım buna benzer başarımda ölmeden beş rakibi öldürmeniz gerekiyordu şimdi ise bu sayı artarak yediye çıkıyor. Yani oyun içerisindeki herhangi bir oturumda 7 rakibi karakteriniz ölmeden öldürmeniz gerekiyor. Bir rakibi birden fazla kez öldürebilirsiniz. Bu da bu başarımı kazanmanız da etkin rol oynayacaktır. Dolayısıyla 7 kere bir rakibi öldürdüğünüz zaman ve ölmediğimiz zaman bu başarımı elde etmiş oluyorsunuz.
 
Diğer başarımlara göre biraz daha zor olan bu başarımı oyunda vakit geçirerek alabilmeniz mümkün. Bir oyunda çok domine hale gelirseniz ve rakibi baskı altına alırsanız bu başarımı kolayca elde edebileceğinizi düşünüyorum. Bunu yapmak için de oyun içerisinde en iyi kullandığınız karakteri almanız ve onun üzerinde daha da ustalaşmanız gerekiyor.
 
 
 
- In pole position: Bu başarım alacağınız kill sayısı ile alakalı. Her iki takımda da en yüksek kill sayısına sahip olursanız bu başarını elde etmiş olursunuz. Yani oyunda kısacası mvp olma durumuna gelmeniz gerekiyor. Oyunda bu başarımı kazanmanız için en iyi karakteri almanız gerekmekte diyebilirim. Çünkü bolca kill sayısına sahip olmanız gerektiği için üzerinde ustalaştığınız karakteri kullanmanız size daha fazla avantaj sağlayacaktır.
 
Bu başarımı kazanmak için sadece kendi takımınızda en çok kill sayısına ulaşmış olmak değil rakip oyuncuların da kill sayısını geçmeniz gerekiyor. Yani oyun içerisinde sizin haricinde 5 kişi bulunuyor ve bu 5 kişiden en yüksek kill sayısına ulaşmanız lazım.
 
Let our powers combine!: Bu başarımı elde etmek için davet ettiğiniz bir arkadaşınızla herhangi bir oyuncu oturumu oynamak. Bunu elde etmek için çevrimiçi modu oynamanız gerekiyor. Dolayısıyla oyunu kazanıp kazanmanız da önemli değil önemli olan arkadaşınızı davet  etmeniz ve bir oyuna katılmanız.
 
- Knight of the magic light 2: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde toplamda 30 rakibi öldürmeniz gerekiyor. Oyundaki bu 30 kill sayısına ulaşmak için çevrimiçi bir oyunu denemeniz gerekiyor. Çünkü öldürdüğünüz botlar bu sayının üstüne eklenmiyor. Dolayısıyla bir süre oynadıktan sonra zaten kolayca bu kill sayısına ulaşabilir ve bu başarımı elde edebilirsiniz.
Oyundaki bu 30 kill sayısına ulaşmak için en iyi kullandığınız karakteri almanızı tavsiye ederim. Bu sayede kolayca rakibi domine edebilir ve bir oyunda fazlaca kill alabilirsiniz ve rakipleri alt edebilirsiniz. Böylece en kısa sürede bunu da elde etmiş olursunuz.
 
Oyunda rakipleri alt etmek ve kill sayınızı kolayca yükseltmek için takımınızda beraber ilerleyin ve iş yapmaya çalışın. Kill sayınızı kolayca artırabilecek birkaç kombinasyondan bahsedecek olursam: Yuri ve Leon karakterleri çok iyi bir ikili. Bunun dışında Derpl ve Leon karakteri yine iyi bir duo. Öte yandan bireysel olarak kill  almak istiyorsanız Snork veya Frog karakterini alabilir ve fazlaca kill alabilirsiniz.
 
 
 
Hawk, wolf, puma and bear 2: Bu başarım oyundaki botlar ile ilgili. Oyunda toplamda 300 adet bot veya can paketlerini tutan canlıları öldürünce bu başarım elde etmiş olacaksınız. Bu başarımı kazanmak için ekstra bir çaba sarf etmenize gerek yok. Oyunu normal oynarken zaten otomatik ve kolay bir şekilde kazanmış olacaksınız. Sadece biraz zaman gerekecek.
 
Oyunda yapmanız gerekenler bu başarım ile ilgili olduğundan dolayı herhangi ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten rakip kuleyi alt etmek ve sonrasında rakibin ana merkezine ulaşmak için botları ortadan kaldırmanız gerekecek. Dolayısıyla oyunun akışı ile beraber bu başarımı elde etmiş olacaksınız.
 
Tahminimce bir veya iki günlük dolu dolu oynanışın ardından bu başarımı kazanmaya hak kazanırsınız. Sadece yukarıda da bahsettiğim gibi botları ve can paketi sağlayan canlıları öldürün.
 
- Swimming in coins 1: Bu başarımı kazanmanız için oyun için para birimini toplamanız gerekiyor. Toplam 10.000 Solar oyun içi parası kazandığınız taktirde bu başarımı almış oluyorsunuz. Bu başarımı kazanmak için yukarıdaki başarımda olduğu gibi herhangi ekstra bir şey yapmanız gerek yok. Oyununuzu normal bir şekilde oynarken zaten otomatik olarak bu oyun parasını kazanacak ve oyundaki karakterinizi geliştireceksiniz. Oyundaki bu solarları harcamanız taktirde herhangi bir şey olmaz. Dolayısıyla dilediğiniz gibi harcama yapabilirsiniz. Oyun sonu bonuslarının da sayılmadığını belirtelim.
 
Bu başarımı hızlı bir şekilde kazanmak için oyun içerisinde fazlaca kill almaya çalışabilirsiniz. Çevrimiçi bir oyunda ustalaştığınız bir karakter ile rakiplere karşı gelebilir, oyunu domine edebilir ve bolca kill alarak oyun içi Solar parasını kazanabilirsiniz. Bu başarımı en hızlı şekilde açmak istiyorsanız yukarıda da dediğim gibi bolca kill almanız lazım. Aksi taktirde bu süreç biraz daha uzar fakat sonun da yine de bu başarımı kazanırsınız. Sadece oyunu oynamaya devam edin.
 
- Wings of silver: Bu başarımı elde etmek için oyunun başlangıcında uzay aracı ile beraber aşağı indiğimiz esnada 35 adet Gümüş paradan kazanmamız gerekiyor. Bu oldukça basit bir başarım olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için herhangi bir aksiyona veya maceraya girmemiz gerekmiyor. Oyun içerisinde en başta bu uzay aracımız ile aşağı iniyor veya her öldüğümüzde de bu uzay aracına erişim sağlıyoruz ve tekrardan aşağı inmeye başlıyoruz. Dolayısıyla bu başarımın kazanmak için sadece 35 adet gümüş para kazanmanız gerekiyor.
 
Oyundaki bu gümüş paralar uzay aracından inerken zaten belirli alanlarda yer alıyor. Her bir başlangıçta bu paralar çok farklı yerlerde bulunmuyor. Paranın bulunduğu kısımlar hemen hemen belli. Bu gidiş yollarını ezberlediğiniz zaman Gümüş paraları çok rahat bir şekilde toplayabilirsiniz.
 
 
 
- Robots fighting their shadows: Oyunda tamamen şansa bağlı olarak kazanabileceğiniz bu başarım sizi biraz zorlayabilir .Hatta belki de uzun süreler kazanamayabilirsiniz. Bu başarım için oyunda yapmanız gereken herhangi bir şey bulunmamakta ve tamamen şans faktörü devreye girmekte. Dolayısıyla bunu kazanmak için sadece karşınızdaki rakip ile aynı karakterleri seçmeniz gerekiyor. Oyun içerisinde zaten bir takımda 3 farklı oyuncu bulunuyor. Hem siz hem de karşı rakip toplamda 6 oyuncu aynı karakterleri seçmeniz gerekiyor. Bir maçta zaten bir karakter seçildiği zaman o karakteri başka oyuncu seçemiyor.
 
Bu başarımı elde etmek için belki de yanınıza 5 arkadaş bulup aynı anda başlat butonuna basıp oyuncuların pek aktif olmadığı zamanı denk getirmek işe yarayabilir. Böyle bir şeyi daha önce denemedim ancak işe yarar diye düşünüyorum. Bunun dışında bu başarımı kazanmak için büyük ihtimalle çevrimiçi modu oynamanız gerekiyor. Botlara karşı oyun kurarken yine aynı şans faktörü devreye giriyor ancak botlara karşı girdiniz maçta aynı takım gelse bile bu başarı elde edemeyebilirsiniz. Dolayısıyla bu başarım elde etmek için çevrimiçi modda şansınızı deneyin.
 
Bu başarımı benim nasıl elde ettiğimiz soracak olursanız hiçbir fikrim yok =). Bu başarım daha önceki sürümde yer almayabilir belki de sonradan eklenen bir başarım olabilir. Çünkü oyun oynarken genellikle başarımları kontrol eden birisiyim ve bu başarım ile daha önce denk geldiğimi pek düşünmüyorum. Oyunun zaten şu anda tüm başarımları elde etmiş bulunmaktayım (çok uzun süredir) ve bazı başarımlara herhangi bir çaba sarf etmeden elde ettim diyebilirim.
 
- T-U-R-R-E-T powah! 1: Bu platform Moba oyununda temel amacımız takımımızla beraber rakibin ana merkezini yok etmek. Ana merkezi yok etmek için öncelikle toplamda 4 adet bulunan kuleleri yok etmemiz gerekiyor tabii aynı sıra boyunca 2 kuleye yok ettikten sonra ana merkezi ulaşma şansımız var ancak diğer iki kuleyi de yok etmeniz sizin kaçış yolunuzu açacaktır.
 
T-U-R-R-E-T powah! 1 adlı başarımı elde etmek için ise toplamda 10 adet kuleyi yıkmanız gerekiyor. Bunu herhangi bir çevrimiçi oyunda kolaylıkla yapabilirsiniz. Zaten oyunun temel amaçlarından biri olduğundan dolayı bu başarımı kazanmak için çok da zorlanmayacaksınız.  İki kule yıksanız bile en az 5 oyunda bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Bunun için ekstra bir efor sarf etmenize gerek kalmayacak. Dolayısıyla oyunda yapmanız gereken neyse onu yaparak bu başarımı zaman içinde kolayca elde etmiş olacaksınız.
 
 
 
- Yoooo JOE! 2: Moba platform oyununda çevrimiçi oyunlara girerek Lig sıralamanızı yükseltebilir ve isminizi daha öne çıkartabilirsiniz. Oyunda bunu yapmak için çevrimiçi modu oynamanız gerekecek ve rakipleri teker teker alt etmeniz lazım. Oyunda ne kadar çok rakibi yenersiniz ona göre yüksek sıralamayı ulaşır ve üst sıralara çıkarsınız. Bu başarım elde etmek için de toplamda 10 çevrimiçi ooyunı kazanmanız gerekmekte.
 
Bu başarımı elde etmek için ekstra bir çaba sarf etmeniz gerekmiyor. Dolayısıyla kendi lig sıralamanızı yükseltmek için zaten bu mücadele içine kendiniz geleceksiniz. 10 farklı çevrimiçi oyunu kazandığınız takdirde bu başarımı kolayca elde etmiş olacaksınız. Zaten oyun oynadığınız süre zarfından otomatik olarak kazanmış olacaksınız diyebilirim.
 
- Knight of the magic light 3: Bu oyunda rakipleri alt etmek oldukça önem arz ediyor. Sizin takımınız da toplamda 3 karşı takımda da 3 kişi bulunuyor. Toplamda 1 arenada 6 kişi kapışıyor ve çok kill alan takım kazanıyor diyebilirim. Bu başarıyı elde etmek için de toplamda 100 oyuncuyu öldürmeniz gerekiyor. 100 oyuncu içerisinde aynı oyuncuyu birden fazla öldürmeniz de sayılıyor. Dolayısıyla bir maçta ne kadar çok kill alırsanız ve rakipten birini öldürürseniz bu başarıma o kadar çok yakınlaşmış olursunuz.
 
Bu başarımı elde etmek için üzerinde ustalaştığınız karakteri kullanmanızı tavsiye ederim. Ne kadar çok kill alırsanız o kadar çabuk bu başarımı elde etmiş olursanız. ancak diğer taraftan çok ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Yukarıda da karşımıza çıkan belli başlı başarımlar da olduğu gibi bu başarımı da zaten oyun oynadığını süre boyunca otomatik olarak kazanacaksınız. Yine belirttiğim gibi toplamda 100 oyuncuyu çevrimiçi bir oyunda öldürürseniz bu başarımı elde etmiş olacaksınız.
 
- Hawk, wolf, puma and bear 3: Oyunda bu başarımı elde etmek için yukarıdaki bazı başarımlarda olduğu gibi çok da bir çaba sarf etmeniz gerekmiyor. Oyunu normal bir şekilde oynarken ve sıralamada üst sıralara çıkmaya çalışırken bu başarımı da zaten belli bir süre sonra elde etmiş olacaksınız. Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde toplamda 1000 adet botu veya cam paket sağlayan canlıları öldürmeniz gerekecek. Zaten bir çevrimiçi mod içerisinde bunları sürekli olarak yapacak ve herhangi bir ekstra çaba göstermenize gerek kalmayacak.
Normal süreç içerisinde kazanacağınız bu başarımı yukarıdaki başarımlar da olduğu gibi oyun oynayacağını süre zarfında elde etmiş olacaksınız. Oyunu ne kadar çok uzun süre oynarsanız bu başarına da daha kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.
 
 
 
- Bionic family: Ondan fazla karakter bulunan bu Moba platform oyununda farklı farklı karakterler üzerinde ustalşabilir ve rakipleri alt etmeye çalışabilirsiniz. Bu başarımı da elde etmek için oyunda 8 farklı karakterle çevrimiçi oyun kazanmanız gerekmekte. Bu da yine normal bir süreç içinde kazanabileceğiniz kolay başarılardan bir tanesi. Eğer bir karakterle bir çevrimiçi oyun kazandıysanız başka bir karakter alarak bir çevrimiçi oyunu daha kazanmanız gerekiyor. Bunu 8 farklı karakterle yaptığınız zaman başarının sahip olmuş olacaksınız.
 
Oyunda tek bir karakter yerine birden fazla karaktere kullanım ve bunlar üzerinde ustalaşmaya çalışın. Zaten oyun içerisinde buna imkan tanıyan bir kombinasyon sistemi yer alıyor.
 
Takımınızın seçtiği karakterlere göre onlara uygun bir karakter seçebilir ve rakipleri kolayca alt edebilirsiniz. Böylece sıralamada daha üst sıralara çıkabilir ve takım koordinasyonu konusunda da ustalaşabilirsiniz.
 
- Bouncing bear juice: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde karşı rakibi tamamen domine etmeniz gerekmekte. Kendi takım arkadaşlarınız ile birlikte alacağınız en az 15 kill ve sonrası bu başarımı elde etmiş olacaksınız ve arka planda oyunun bir müziği çalacak. Bu müziği duyduktan sonra zaten karşı rakibi tamamen domine etmiş olacak ve hatta karşı rakibe hiç ölmemiş sayılacaksınız.
 
Bu başarımı elde etmek için hem kendi kill'leriniz hem de takım içi kill oranları oldukça önem arz ediyor. Karşı rakibe kill vermeyerek iyice domine edebilir ve sürekli olarak kendi takımınıza kill aldırabilirsiniz. Böylece bu başarıma daha da yaklaşmış olursunuz. Tabi buna elde etmek için gerçekten de takımınızdaki karakterlerin ve oyuncuların çok iyi oynaması gerekiyor ve karşı rakibi resmen ezmesi gerekiyor diyebilirim.
 
 
 
- T-U-R-R-E-T powah! 2: Bu başarıyı elde etmek için oyun içerisinde ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Normal çevrimiçi bir oyunda yapmanız gereken şeyi yaptığınız sürece bu başarımı belli bir zaman sonra alacaksınız. Bu başarımı elde etmek için toplamda 30 tane kuleyi yıkmanız gerekiyor. Takımınızın yıktığı kuleler sayılmaz bu açıdan sizin son hasarı vermeniz ve bu kuleleri yıkmanız lazım. Dolayısıyla her bir kule sizin hasarlarınız ile yıkılmalı.
 
Oyun içerisinde zaten temel amaç kuleleri yıkmak ve ana üs merkezini de yok etmek olduğundan dolayı bu başarıyı elde etmek için normal oyununuzu oynamanız yeterli olacak. IOyunu bir müddet oynadıktan sonra bu başarını zaten otomatik olarak elde etmiş olacaksınız yani herhangi bir ekstra gereksinim yok. 
 
Her bir çevrimiçi oyunda toplamda 4 adet kule bulunmakta. Kabataslak  8 çevrimiçi oyunda (her birini yenerseniz tabi) bu başarımı otomatik olarak elde etmiş olacaksınız. Tabii ki elde etmek için yukarıda da belirttiğim gibi kulelere hasar vermeniz gerekiyor. Ek olarak bir de işin yenilgi kısmı var. Eğer hiçbir kule yıkamazsanız bir oyunu es geçmiş olursunuz. Bu faktörleri de göz önüne alırsak bu başarım ulaşmanız belki biraz daha uzun sürebilir.
 
- Dinosaurs don’t like brain boxes: Moba platform oyununda her bir çevrimiçi oyunda toplamda iki takım karşı karşıya geliyor. İki takım içerisinde üçer kişilik oyuncular bulunuyor ve 1 oyunda toplam 6 kişi mücadeleye katılıyor. Oyun içerisinde her bir takımın toplamda 4 adet kulesi ve 1 ana merkezi bulunuyor. Oyuncular bu kuleleri ve ana merkezi yıkmaya çalışıyor. Ana merkezi ilk yıkan takım ise kazanıyor.
 
Bu amaç doğrultusunda her bir oyuncu kendi ana merkezinden çeşitli yükseltmeler alabiliyor ve becerilerini geliştirebiliyor. Bu ana merkezdeki marketten alacağınız her bir geliştirme bir diğer oyunda sıfırlanıyor ve oyun içerisinde kazandığınız Solarlar ile becerilerinizi geliştirebiliyorsunuz. Oyun içinde yer alan solarları karşı rakipteki oyuncuları öldürerek veya botları keserek elde edebiliyorsunuz. Bunun dışında haritanın birçok yerinde Gümüş Solarlar bulunuyor. Bunlar da oyuncuya bir solar parası veriyor bunun dışında her 1 saniyede bir solar parası da hanenize ekleniyor.
 
Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde herhangi bir yükseltme yapmadan yani ana merkezimizdeki marketten herhangi bir alışveriş yapmadan ve yükseltme almadan bir rakibi öldürmeniz gerekiyor. Gireceğiniz herhangi bir çevrimiçi ooyunda bunu uyguladığınız takdirde bu başarımı elde etmiş oluyorsunuz. Bu durum tabii ki oyunun başlarında çok daha kolay hale gelebiliyor. Çünkü yeni bir oturuma katıldığınız oyunda kimse yükseltme alamıyor (Birkaç yükseltme haricinde). Dolayısıyla da güçlü hale gelemiyor Bu yüzden oyuna ilk başladığınız 10 dakika 15 - dakika boyunca bu başarımı elde etmek için çaba gösterebilirsiniz. Oyunun ilerleyen kısımlarında bu durum daha zorlu hale gelecektir.
 
 
 
- Yoooo JOE! 3: Moba platform oyununda temel amacımız çevrimiçi oyunlar oynayarak sıralamamızı üst sıralara çıkarmak. Oyun içerisinde bir lig sistemi bulunuyor. Bu Lig sistemine göre kazandığımız maçlarla beraber sıralama belirleniyor ve biz de buna göre maçları kazanmaya çalışıyoruz. Bu başarımı elde etmek için de çevrimiçi oyunlara girmeli ve birçok maç atmamız gerekiyor. Toplamda 30 çevrimiçi maçı kazandığımız takdirde bu başarımı elde etmiş oluyoruz.
 
Oyunun normal ilerleyişine göre elde edeceğimiz bu başarım için herhangi ekstra bir şey yapmamıza gerek yok. Sadece yukarıda da bahsettiğim gibi 30 farklı çevrimiçi oyunu kazanarak bunu kolaylıkla elde edebilirsiniz. Bu başarımı elde etmek belki biraz zaman alabilir ancak belirli bir süreç boyunca oyun oynayarak ulaşabilirsiniz.
 
- Scramble!: Awesomenatus oyununda belli başlı talimatlar yer alıyor. Bu talimatları içerisinde toplamda 4 adet bildiri bulunuyor. Bu talimatları oyun içerisinde 1 2 3 ve 4 butonlarına basarak verebiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde 2 butonuna basarsanız rakiple dalga geçirmiş olursunuz, 3 butonuna basarsanız da takımınıza defans yapması için komut vermiş olursunuz. Bu şekilde oyunda toplamda 4 adet komut bulunmakta. Bu komutların bazıları karşı tarafa iletililiyor diğerleri ise kendi takım arkadaşlarınıza gönderiliyor.
 
Bu başarımı elde etmek için herhangi bir çevrimiçi oyunda bir rakibi öldürdükten sonra 2butonuna basmanız gerekiyor. 2 butonu W tuşunun sol üst köşesinde yer alıyor - Numpad'lerde yer alan sayılar değil. Dolayısıyla bir rakibi öldürün ardından 2 tuşuna basın ve rakip ile dalga geçin. Bunları yaparak bu başarımı da kolayca şekilde elde etmiş olursunuz.
 
- Swimming in coins 2: Oyun içerisinde kazanmamız gereken oyun için paralar yani Solarlar bulunuyor. Bu solarları her bir çevrimiçi oyunda kullanabiliyor ve ana merkezimizde yer alan marketten çeşitli beceriler alarak daha da güçlenmeye çalışıyoruz. Her bir oyunda farklı miktarda solar kazanabiliyoruz. Bu solar miktarı öldürdüğümüz kill sayısını ve yine yok ettiğimiz bot sayısına göre değişkenlik gösteriyor. Bu solarları botları öldürerek, rakipleri öldürerek ve etraftaki Gümüş solar toplarını toplayarak elde edebiliyoruz. Hatta oyun içerisinde (yine birkaç başarımda bahsettim) her 1 saniyede bir halimize solar ekleniyor.
 
Bu başarı elde etmek için oyun içerisinde toplamda 100.000 adet solar kazanmamız gerekiyor. Bu sayıya ulaştığımız zaman bu başarımı otomatik olarak elde ediyoruz. Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde bol bol kill almanız ve botları öldürmeniz gerekiyor. Dolayısıyla normal çevrimiçi oyununuzu oynamaya devam edin ve bir süre sonra zaten otomatik olarak bu başarıma ulaşacaksınız.
 
 
 
- I will have my vengeance Venger!: Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi belli başlı komutlar yer alıyor. Bu komutlar 1'den 4'e kadar bulunuyor. Örneğin iki butonuna basarsanız rakip ile dalga geçersiniz, 3 butonuna basarsanız takımınıza defans yapması için talimat verirsiniz, 4 butonuna basarsanız da takımınıza saldırıya geçmesi için talimat verirsiniz gibi..
 
Oyun içerisinde toplamda 4 adet komut bulunmakta bu başarımda da bizden istenen bir rakip tarafından öldürüldükten sonra 2 butonuna basmak. 2 butonuna bastığın zaman rakiple dalga geçmiş oluyoruz. Dolayısıyla yukarıda bir başarımda biz rakibi öldürdükten sonra iki butonuna basmanız gerekiyordu ama şimdi biz öldükten sonra iki butonda basmamız gerek.
 
Bu başarımı elde etmek oldukça kolay. Herhangi bir çevrimiçi oyuna giriş yapın, oyun içerisinden ve oyun devam ederken herhangi bir oyuncuya karşı ölün ve ardından 2 tuşuna basın. Bu kadar basit.
 
- Yoooo JOE! 4: Bu oyunda temel amacımız çevrimiçi oyunları girip maçları kazanmak. Dolayısıyla bu başarımda da bunu elde etmek için hamlelerde bulunacağız. Oyunu ne kadar çok çevrimiçi oyna oynarsak ve kazanırsak sıralamada daha üstleri çıkabiliyoruz. Başarı elde etmek için de toplamda 50 çevrimiçi oyun kazanmamız gerekiyor. Bu uzun bir süreç gerektirebilir. Oyun içerisinde yenilgiyi de hesaba katarsak bir müddet sizi zorlayabilir diyebilirim ancak bu başarımı herhangi bir sezonda elde edebilirsiniz.
 
İster yeni başlayan bir oyuncu olun isterseniz de usta bir oyuncu olun yine de oyunun gidişatına göre her halükarda bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Oyunu bir süre oynayın ve 50 çevrimiçi oyunu kazanın ardından bu başarım otomatik olarak hesabınıza düşecektir.
 
Welcome back!: Geldik değişik bir başarıma. Bu başarımı elde etmek için 30 günden fazla oyunu açmayan ve oynamayan bir oyuncuyu takımınıza davet etmeniz gerekiyor. Bu süreç boyunca hiç oynamaması ve oyuna giriş yapmaması gerekiyor. 30 günden fazla oyunu açmayan bu oyuncu sayesinde yeni bir spikerin de kilidini açmış oluyorsunuz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi en az bir arkadaşınızla beraber bunu oynamanız gerekmekte. Herhangi bir çevrimiçi oyna katıldığınız takdirde bu başarımı elde etmiş oluyorsunuz. Bunu bir geriye dönüş başarımı olarak da düşünebilirsiniz. Eğer ilk 30 günde bu başarımı elde edemezseniz bir sonraki 30 güne geçiş yapmak zorunda kalabilirsiniz.
 
 
 
- Attack of the botanic army!: Bu başarımı elde etmek için oyun içerisinde yer alan Gnaw karakterini kullanmanız gerekiyor. Bu karakterin temel becerileri arasında bitki yerleştirme yeteneği bulunuyor. Bu başarımı da elde etmek için toplamda 100 adet bitki yerleştirmeniz gerekiyor. Bu bitkileri dilerseniz kendi ağzınızdan çıkan zillerle büyütebilir ve rakiplere daha hızlı ateş etmesini ve daha fazla hasar vermesini sağlayabilirsiniz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu başarımı sadece Gnaw karakteri ile elde edebilirsiniz. Herhangi bir çevrimiçi oyna katılın, Ganw karakterinizi seçin ve toplamda 100 adet bitki yerleştirmeye çalışın. Bunu bir oyunda elde edemeyebilirsiniz. Birkaç oyun atarak kolayca bu başarımı da elde etmiş olursunuz.
 
- Slimer's evil twin 1: Moba platform oyununda bazı haritalarda solar Boss’lar bulunuyor. Bu bosslar oyunun ilk başlarında zor kesilse de ilerleyen süreçte daha kolay ortadan kaldırılmasıyla biliniyor. Bu solar bosslar öldürüldüğü takdirde takımdaki tüm oyunculara ekstra altın veriyor. Boss'u tek başınıza kesmiş olsanız bile oyun içi para birimi alan solar tüm takıma eşit miktarda dağıtılıyor.
 
Bu bosslar  oyun içerisinde sadece bir haritada (Rıbbıt IV) yer alıyor. Her iki takımında kendi taraflarında birer adet bossları bulunuyor. Bu bossları dilerseniz karşı rakibin tarafına geçerek kesebiliyorsunuz. Ancak bunu pek tavsiye etmiyorum. Çünkü rakip takım tarafından sıkıştırılmanız çok olası. Eğer oyunu domine ettiyseniz ve karşı tarafı baskılıyorsanız tabii ki iki bossu da rahatlıkla kesebilirsiniz.
 
Bu bossları keserek oyun içerisinde daha fazla altını hanenize yazdırabilir. Bu altınlarla da karakterinize yeni beceriler alabilir ve aldığınız becerileri yükseltebilirsiniz. Bu sayede daha hızlı gelişme kaydeder ve rakip takıma karşı daha güçlü konumda olabilirsiniz.
 
Lightning strikes the vines: Bu başarımı elde etmek için herhangi bir çevrimiçi oyuna giriş yapmanız gerekiyor. Ardından oyun içerisinde tek bir maçta dört kuleyi yıkmanız gerekiyor. Zaten oyun içerisindeki hedefleriniz arasında ilk olarak kuleleri yıkmak ve ardından rakibin ana merkezini yok etmek bulunuyor. Toplamda her bir takımın dört kulesi bulunuyor. Bunlardan aynı sırada bulunan iki kuleyi yıktığınız zaman ana merkeze ulaşabiliyorsunuz. Ancak ana merkeze gittiğiniz zaman diğer kuleler yıkılmadığı için sıkışmanız da çok olası. Dolayısı ile oyundaki dört kuleyi yıkmanız ve ondan sonra ana merkezi saldırılar gerçekleştirmeniz daha mantıklı olacak.
 
Bu başarımda toplamda tek bir oyunda dört kuleyi de yıkamanız gerekiyor. Yıktıktan sonra direkt olarak bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Çok zor bir başarım değil zaten yapmanız gereken görevler arasında yer aldığı için herhangi bir ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.
Master of the Universe!: Awesomenauts oyunu içerisinde her oyundan sonra belirli miktarda deneyim puanı kazanıyorsunuz. Bu deneyim puanı profilinize ve karakterlerinizi etki ediyor. Hem karakteriniz için yeni özellikler açabiliyor hem de profilinizin seviyesini arttırabiliyorsunuz ve çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz.
 
Bu başarımı elde etmek için profilinizin ulaşacağı maksimum seviyeye ulaşmanız gerekiyor. En üst seviyeye ulaşmak için de sürekli olarak yeni maçlara girmek ve oyunu bir süre oynamak gerekiyor. Dolayısıyla oyunu sürekli oynayan bir oyuncu iseniz zaten belli bir süre içerisinde en üst seviyeye ulaşacaksınız. Ulaştıktan sonra da bu başarımı elde etmiş olacaksınız.
 
 
 
- T-U-R-R-E-T powah! 3: Oyun içerisinde yukarıda da birçok kez bahsettiğim gibi her takımın kendine ait kulesi bulunuyor. Bu kuleleri yıkmak bizim temel amacımız. Bu başarımı da elde etmek için oyun içerisinde toplamda 100 tane kuleyi yıkmamız gerekiyor. Tabii bu kuleleri çevrimiçi bir oyunda yıkmamız gerekiyor. Botlarla yapacağımız karşılaşmalar sayılmıyor.
Oyunun zaten temel gidişatı kuleleri ve ana üssü yıkmak üzerine. Dolayısıyla bu başarımı kazanmak için ekstra bir aksiyona girmeye gerek yok. Normal bir şekilde çevrimiçi oyunuzu oynamaya devam edin ve belli bir zaman sonra zaten otomatik olarak bu başarıyı elde etmiş olacaksınız.
 
- Rings for the sky 1: Oyun içerisinde karakterlerin bazı özellikleri açabileceğiniz seviye sistemi bulunuyor. Bu her bir çevrimiçi oyuna girdiğiniz zaman maç sonu ekranında karşınıza çıkıyor. Hangi karakteri kullanırsanız o karakterin seviyesini yeni maçlar ata ata yükseltebiliyorsunuz. Oyunu kazanmanız ve oyun içerisindeki kill oranınız bu alacağınız deneyim puanlarını etkiliyor.
 
Karakterlerin seviyesi en fazla 12'ye kadar çıkabiliyor. İlk etapta kolayca 5. - 6. seviyelere kadar çıkabiliyorsunuz. Ardından işler biraz daha zorlaşıyor ve o karakterle biraz daha uzun süre oynamanız gerekiyor. Bu başarımı elde etmek için bir karakteri 12. seviyeye ulaştırmanız gerekiyor. Yani bu da 12. seviyeye ulaşana kadar o karakteri kullanmanız anlamına geliyor.
 
Bu başarımı elde ederken bir karakter üzerine yoğunlaşabilir hatta onun üzerinde usta olabilirsiniz. Bu da oyunu kazanmanız açısından sizlere ekstra bir avantaj sağlayabilir.
Yoooo JOE! 5: Oyunda farklı farklı etkinlikler ve montlar bulunuyor. Ancak sizin oynayacağınız ve en çok içerisinde yer alacağınız mod çevrimiçi oyun olacak. Bu mod aracılığıyla sıralamanızı yükseltebiliyor ve liginizi daha üst seviyelere taşıyabiliyorsunuz. Çevrimiçi mod sayesinde kazandığımız her maç sonrası daha iyi oyuncular ile karşılaşıyor ve bu da oyun deneyiminizi daha da rekabetçi duruma getiriyor diyebilirim.
 
Bu başarımı kazanmak için toplamda 100 çevrimiçi oyunu kazanmanız gerekiyor. Zaten oyunun temeli bundan ibaret olduğu için her atacağınız çevrimiçi oyun üzerine eklenerek devam ediyor. Oyun içerisinde bol bol çevrimiçi modu oynayın ve bu başarımı zamanla elde edeceksiniz.
 
- Wrecking Wilson's garden: Oyun içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor. Her karakterin de kendine özgü özellikleri bulunuyor. Bu karakterler arasında yer alan Gnaw bu başarımda etkin rol oynuyor. Gnaw karakterini bu başarımı kazanmak için kullanıyoruz. Burada karakterin bitki dikme becerisini kullanmanız gerekiyor. Bitkiyi diktikten sonra ise üzerine zehir atmanız yani kusmamız gerekiyor. Yani kendi becerimizi bitkiler için kullanmanız gerekiyor. Üzerine attığınız asit sayesinde bitki veya bitkiler daha da büyüyor ve bu sayede daha fazla canı oluyor. Ayrıca daha fazla hasar veriyor.
 
Bu başarımı elde etmek için 10 bitkiyi bu şekilde büyütmeniz yani üzerine asit atmanız gerekiyor. Ardından bu başarımı da kolayca elde etmiş olacaksınız.
 
 
 
- Slimer's evil twin 2: Yukarıda bir başarımda bahsettiğim gibi oyun içerisinde bir haritada solar boos bulunuyor. Bu solar bossu kesince hem size hem de takımınıza eşit derecede oyun içi para veriyor. Bu para sayesinde de yeni beceriler alabiliyoruz ve karakterin becerilerini güçlendirebiliyoruz.
 
Bu başarımı elde etmek için toplamda 30 solar boos kesmemiz gerekiyor. Tabii bu başarım sadece çevrimiçi oyunda yapılabiliyor. Dolayısıyla sürekli olarak çevrimiçi oyun atmamız lazım. Tek bir haritada (Rıbbıt IV) olduğundan ve harita seçme havuzu da bulunmadığından dolayı bu haritaya denk geldiğimiz zaman kesebildiğimiz kadar boss kesmemiz gerekiyor. Bu şekilde bu başarımı da zamanla elde etmiş olursunuz.
 
- Rings for the sky 2: Oyun içerisinde her çevrimiçi oyun sonunda kullandığınız karaktere belirli bir deneyim seviyesi veren bir sistem bulunuyor. Bu sistem sayesinde karakterlerin yeni becerileri açılıyor ve böylece bir üst seviyeye ulaşmış oluyorsunuz.  Oyunda kullandığınız karaktere bağlı olarak ve oyun içerisindeki hamlelerinize bağlı olarak belirli bir deneyim puanı kazanıyorsunuz. Oyun sonunda karşınıza çıkacak olan bu sistem sayesinde kullandığınız karakter seviye atlıyor.
 
Bu başarımı elde etmek için de 2 karakterinizin 12. seviyeye ulaşması gerekiyor. 12. seviye en üst seviye olarak geçiyor. İlk 5. ve 6. seviyeye kadar kolaylıkla ilerliyorsunuz. Ancak ondan sonrası biraz daha zorlu olabiliyor. Dolayısıyla bir karakteri 12. seviye yapmak için sürekli olarak o karakteri oynamanız gerekiyor.
 
- Part robot, part human. Mostly robot.: Bu başarımı elde etmek için herhangi bir çevrimiçi oyuna giriş yapmanız gerekiyor. Ardından karakter seçim ekranında Clunk karakterini seçmeniz gerekiyor ve karşıda da bir Ted karakterinin olması gerekiyor. Bu başarıma ulaşmak için öncelikle Clunk olarak oynamalı ve karşı rakipte bulunan Ted karakterini öldürmelisiniz. Öldürdükten sonra direkt olarak bu başarım hanenize yazılacak ve profilinize eklenecek. Dolayısıyla burada biraz da şans faktörü yer almakta. Siz bu başarımı elde etmek için sürekli olarak Clunk karakterini seçebilir karşıya da bir Ted karakteri gelene kadar sürekli olarak çevrimiçi maçlar atabilirsiniz.
 
- Party at Sky Vault: Bu başarımı elde etmek için öncelikle aynı bilgisayar içerisinde bölünmüş ekran ile bir oyun atmanız gerekiyor. Oyunu kazandığınız takdirde bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Ben bu başarımı yaptığım zaman çevrimiçi oyuna girdim mi girmedim mi pek emin değilim ancak öncelikle siz botlara karşı bu başarımı elde etmeyi deneyin.  Eğer başarım elde edilmezse çevrimiçi oyna girerek şansınızı tekrardan deneyebilirsiniz.
 
 
 
Tabi bölünmüş ekranda oynamak için birtakım klavye ayarları yapmanız gerekiyor. Hatta bir klavyeden iki kişi bile oynayabilirsiniz. yani ekstra bir oyun kolu takmanıza bile gerek yok. Klavyenin bir kısmını kendinize bir kısmını da yanınızdaki kişiye göre ayarlayabilir, gerekli tuşları atayabilir ve yanınızdaki kişiyle rahatlıkla oynayabilirsiniz.
 
- Rings for the sky 3: Geldik bu başarımın üçüncü seviyesine. Daha önce bu başarımdan 2 farklı seviye vardı. Şimdi ise 3. seviyeye geçmiş bulunmaktayız. Bu başarımı elde etmek için 3 karakterimizin en üst seviyeye çıkması lazım: En üst seviye ise 12. seviye olarak karşımıza çıkıyor. Her çevrimiçi oyuna girdiğimizde bir karakteri oynuyoruz ve bu karakter oyun sonunda farklı miktarda deneyim puanı kazanıyor ve seviye atlıyor. Seviye atladıkça yeni becerilerin ve özelliklerin kilidini açabiliyor ve böylece oyunda daha etkin rol oynayabiliyoruz.
 
Eğer bir karakteri 12. seviyeye ulaştırmak istiyorsanız sürekli olarak o karakter ile birlikte çevrimiçi oyunlara giriş yapmanız gerekiyor. Kazandığınız ve çok kill aldığınız zaman deneyim puanı biraz daha artış gösteriyor ve kolaylıkla üst seviyelere ulaşıyorsunuz. 5. ve 6. seviyelere kadar kolay da çıkabiliyorsunuz. Ancak ondan sonraki seviyeler biraz daha zorlu olabiliyor. Bu durumda tek bir karakter ile uzun süreler boyunca oynamanız gerekiyor.
 
Swimming in coins 3: Bu başarımı elde etmek için herhangi bir ekstra efor sarf etmeniz gerekmiyor. Oyunu standart olarak çevrimiçi modda sürekli olarak oynayabilir ve oyun içi para birimi olan solarları toplamanız gerekir. Bir oyunda ne kadar çok kil alırsanız ve kule yıkarsanız o kadar çok solar kazanmış olursunuz. Bu başarıma ulaşmak için de toplamda 1 milyon solar kazanmanız gerekiyor. Dolayısıyla bunun için oyunu normal bir şekilde oynamanız yetiyor.
 
Bu başarım oyunu sürekli olarak oynamanızı, çevrimiçi oyunlara girmenizi ve bolca oyun kazanmanızı gerektirir. Tabi bu uzun bir süreci temsil eder. Dolayısıyla oyunu sevdiyseniz ve bu başarımı elde etmek istiyorsanız zaman zaman oyuna giriş yapmalı ve çevrimiçi oyunları oynamanız lazım.
 
 
 
- Befriending a red bat: Bu oyunda onlarca karakter bulunuyor ve her birinin farklı becerileri ve özellikleri yer alıyor. Bu başarım elde etmek için oyun içerisinde Coco karakterini almanız gerekiyor:  Bu ilk adım. İkinci adımda ise takım arkadaşlarınız arasında Skree karakteri bulunması gerekiyor. Bu başarım elde etmek için oyun içerisinde veya Steam'de yer alan arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Bir arkadaşınızı yanınıza davet edebilir ve ona Skree karakterini almasını söyleyebilirsiniz. Bu ikili ile beraber herhangi bir çevrimiçi oyunu kazandığınız takdirde başarıya ulaşmış olursunuz.
 
Eğer yalnızsanız ve herhangi bir arkadaşınız yok (yalnız başınıza oyun oynuyorsunuz) karakter seçim ekranında takım mesaj kutusuna yazabilir ve oyunculardan birine Skree karakterini almasını rica edebilirsiniz. Bu şekilde de iki karakteri tutturabilirsiniz. Öteki türlü şans faktörleri devreye giriyor ve dolayısıyla bu da düşük bir şansı ifade ediyor. Yukarıda bahsettiğim şekillerde bu başarımı kolayca elde edebilirsiniz.
 
- Rings for the sky 4: Bu başarımın geldik 4. seviyesine. 4 .seviyede 4 karakterimiz 12. seviyeye ulaşması gerek. Bunun için öncelikle tek bir karakterle sürekli olarak çevrimiçi maçlar atmalı ve bu maçları bitirmemiz gerekiyor. Oyun sonu ekranında zaten karakterlerin kazandığı deneyim puanları karşımıza çıkıyor ve atlayacağız seviye gösteriliyor.
 
Daha önceden 3 karakteri 12. seviyeye ulaştırıyorduk. Şimdi ise bu başarımın 4 seviyesi karşımıza gelmiş durumda. 4. seviyede de yukarıda bahsettiğim gibi toplamda 4 karakterimizin en üst seviyeye ulaşması gerekiyor. Dolayısıyla 4 farklı karakteri 12. seviyeye ulaştırmak uzun bir süreç. Kısa sürede elde edilemeyecek bu başarım için uzun süreler boyunca oyunu oynamanız lazım.
 
- Slimer's evil twin 3: Oyun içerisinde sadece bir haritada solar boss - patron bulunuyor. Bu boss kesildiği takdirde hem size hem de takım arkadaşlarınıza eşit miktarda altın yani oyun içi solar kazandırıyor. Bu kazandığınız solarlar sayesinde de bulunduğunuz maç içerisinde karakterin becerilerini geliştirebiliyor ve yeni becerilerin kilidini açabiliyorsunuz.
 
Solar bosslar belirli sürelerde ortaya çıkıyor ve muhakkak kesilmesi gerekiyor. Kesildiği takdirde sadece solar değil hem de takımınıza deneyim puanı sağlıyor. Bu sayede takım seviyeniz yükseliyor, yükseldikçe de hem hasarınız hem de canınız artış gösteriyor. Bunu sağlamak için de solar bosslar çok iyi iş görüyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan rakiple mücadele ederken diğer yandan da gözünüzün solar bosslarda olması gerekiyor diyebilirim. Bu arada solar bosslar sadece Ribbit IV haritasında yer alıyor. Diğer haritalarda yok.
 
Bu başarım elde etmek için Ribbit IV haritasında bulunan solar bossları toplamda 100 kere kesmeniz gerekiyor. Tek bir maçta bunu yapmanız gerekmiyor. Her kestiğiniz boss sayısı hanenize ekleniyor. Dolayısıyla bu harita karşınıza çıktığı zaman elinizden geldiğince bossları kesmeye özen gösterin. Zamanla zaten bu başarımı boss kese kese elde etmiş olacaksınız.
 
 
 
Ribbit IV haritasında toplamda 2 adet boss bulunuyor. Biri sizin tarafınızda biri rakip tarafta yer alıyor. Eğer oyunu domine ettiyseniz ve karşı rakibi baskı altına aldıysanız karşı taraftaki boss'u da kesebilirsiniz. Bu da bu başarıyı kısa sürede elde etmek için iyi bir yöntem diyebilirim.
Rings for the sky 5: Geldik bu başarımın 5. seviyesine. Yukarıda detaylı olarak aktardığım için bu başarımın gereksinimleri konusunda çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Bu başarımı elde etmek için toplamda 5 karakterinizin 12. seviyeye ulaşması gerekiyor. Daha önceki başarımda 4 karakter isteniyordu şimdi ise toplamda 5 karakterin 12. seviyeye ulaşması gerekiyor. Bu çok uzun bir süreç. Dolayısıyla oyunu sürekli olarak çevrimiçi modda oynamanız gerekiyor ve beş karakter üzerine yoğunlaşmanız gerekiyor. Bir karakteri 12. seviyeye ulaştırmak için de sürekli olarak o karakterle maçları atmanız lazım.
 
- Rings for the sky 6: Bu başarımı elde etmek için toplamda 6 karakteri 12. seviyeye ulaştırmanız gerekiyor. Bunun için çok uzun bir süreç gerekiyor. Bunu elde etmek için oyunu bir karakter ile sürekli olarak çevrimiçi olarak oynamanız lazım. Bir karakteri 12. seviye ulaştırdıktan sonra diğer karakteri 12. seviye olana kadar oynamanız gerekmekte. Yani burada toplamda 6 karakter üzerine yoğunlaşmanın ve en son 6 karakteri de 12. seviyeye ulaştırmanız temel hedef. 6 karakterde son seviyeye ulaştıktan sonra bu başarım otomatik olarak elde edeceksiniz.
 
- Rings for the sky 7: Bu başarımı elde etmek için toplamda 7 karakteri 12. seviyeye ulaştırmanız gerekiyor. Bu da toplamda 7 karakterin en üst seviyeye ulaşması anlamına geliyor. Oyunu bir süre oynayarak ve belirli karakterler üzerine yoğunlaşarak bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Herhangi bir karakter ile bir çevrimiçi oyunda çok fazla kill alırsanız ve oyunu domine edersiniz ona göre deneyim puanınız artar ve daha fazla XP kazanırsınız. Bu sayede o karakterin seviye atlaması çok daha kolay hale gelebilir. Dolayısıyla oyun içerisindeki performansınız ve kill sayınız önemli. Bunları dikkate alarak daha kolay bir şekilde karakterleri yükseltebilirsiniz ve seviye atlatabilirsiniz.
 
- Rings for the sky 8: Bu başarımı elde etmek için toplamda 8 karakteri 12. seviyeye yani en üst seviyeye ulaştırmanız gerekiyor.  Oyunu sürekli olarak çevrimiçi modda oynayarak Bu başarımı elde edebilirsiniz. Bu başarımı elde etmek için uzun bir süreç lazım. Dolayısıyla oyunu sürekli olarak oynayarak ve belirli karakterler üzerine yoğunlaşarak belli bir süreç içinde elde edebilirsiniz.
 
- No might can stop this oil can!: Bu başarımı elde etmek için herhangi bir çevrimiçi oyuna giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra karakter seçim ekranında Clunk karakterini seçmeniz gerekiyor. Oyuna başladıktan sonra Clunk karakterini geliştirmeniz lazım. Bu başarımı almak için hedeflediğiniz temel nokta Clunk karakterinin en yüksek can seviyesine ulaşması.
 
Bunu elde etmek için öncelikle karakterin can seviyesini arttırmaya odaklanın. Ana üssünüzdeki marketten karakterinize sürekli olarak can arttırma becerilerini alın ve en yüksek seviyeye getirmeye çalışın. Cam barı en yüksek seviyeye geldikten sonra bu başarımı elde etmiş olacaksınız. Kısacası toparlamam gerekirse Clunk karakterini en yüksek can seviyesini ulaştırdığınız zaman bu başarım otomatik olarak profilinize eklenmiş olacak.
 
- Rings for the sky 10: Bu başarımı elde etmek için toplamda 10 karakteri 12. seviyeye ulaştırmanız gerekiyor. Oyun içerisinde bu karakterlerin seviyesi en üst seviyeye ulaşması lazım. Dolayısıyla oyunu uzun bir süre oynamanız bu başarım elde etmenin anahtarı. Oyunda 10 farklı karaktere yoğunlaşarak bunları en üst seviyeye getirmeye çalışın ardından otomatik olarak bu başarı elde etmiş olacaksınız.
 
 
 
- Swiftly through the forest: Bu başarım oyun içerisinde yer alan eğlenceli başarımlardan bir tanesi. Bunu elde etmek için öncelikle Sorona haritasında yer almanız gerekiyor. Sorona haritasına denk geldiğiniz zaman Coco karakterini de önceden almış olmanız lazım. Dolayısıyla öncelikle bu iki faktörü denk getirin yani Coco karakterini seçtikten sonra Sorona haritasına giriş yapın ardından kendi ana merkezinizden rakip ana merkeze kadar 15 saniye içerisinde Coco karakteri ile ulaşın. 15 saniye içerisinde kendi ana merkezinizden rakip ana merkeze ulaştıktan sonra bu başarımı kolayca elde etmiş olacaksınız.
 
Tabii öncesinde Coco karakterinin tüm hız yükseltmelerine marketten almanız gerekiyor. Bu da oyun içerisinde yani çevrimiçi oyun modundayken belli bir süre geçirmenizi gerektiriyor. Oyun içerisinde belirli miktarda solar topladıktan sonra gereken hız yükseltmelerine alın ve kendi ana üssünüzden rakip üssüne kadar 15 saniye içerisinde koşmaya ve ulaşmaya çalışın. Ulaştıktan sonra otomatik olarak bu başarımı profilinizde görebilirsiniz.
 
- Rings for the sky 9: Bu başarımı elde etmek için toplamda 9 karakterin en üst seviyeye ulaşması gerekiyor. 9 karakterinde 12. seviyeye ulaşması gerektiği bu başarımı belirli bir süreç içerisinde alabilirsiniz. Bunun için 9 farklı karakter üzerine yoğunlaşmanız ve sürekli olarak bu karakterleri oynamanız gerekiyor. Bu karakterleri daha hızlı seviye atlatmak için oyun içerisinde çok fazla kill alabilir, oyunu domine edebilir ve fazlaca oyunu kazanmayı odaklanabilirsiniz. Bu faktörleri yerine getirerek zaman içerisinde 9 karakter de 12. seviyeye ulaştırabilirsiniz ve bu başarımı da kolayca elde edebilirsiniz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu başarımı elde etmek zor değil sadece uzun bir süre gerekli.
Snorkel pipe boost: Bu başarımı elde etmek için Ribbit IV haritasındaki solar bossu 2 dakika 10 saniyenin altında kesmeniz gerekiyor. Solar boss oyunun 2. dakikasında haritada ortaya çıkıyor ve bunu 10 saniye içerisinde kesmeniz gerekiyor. Solar bossun doğacağı yer belli olduğu için süre 2. dakikaya doğru yaklaşırken bossun yanında beklemeniz gerekiyor. Boss doğduğu anda direkt olarak saldırılara başlayarak bunu kesmeniz gerekiyor.
 
Oyun içerisinde sadece bir haritada solar boss bulunuyor. Bu bossu keserek oyuncu para birimi olan solar elde ediyorsunuz. Bu solarlar ile beraber çevrimiçi oyunda karakterinizi güçlendirebiliyor ve yeni becerilerin kilidini açabiliyorsunuz. Kestiğiniz bu solar boss size ve takımınıza eşit miktarda solar veriyor. Bu sayede hem size hem de takımınıza büyük avantajları var. Solar dışında takımınıza deneyim puanı da veriyor. Bu da takımınızın güçlenmesine ve canınızın artmasını sağlıyor.
 
Oyun içerisinde en yukarıda zaman sayacı bulunuyor. Bu da oyunu ne kadar süre oynadığınızı belirtiyor. Dolayısıyla bu süreyi yukarıdan yakalayabilir ve 10 saniye içerisinde bossu keserseniz başarımı elde etmiş olursunuz.
 
Moba platform oyununda yer alan tüm başarımlarını listesini sizler için derledim. Umarım başarımları elde etmek isteyen oyunculara bir faydası olur. Bunun dışında eksik gördüğünüz ve böyle olsa daha iyi olur gibi kısımları da yorumlarda belirtebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi Split 1 Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu! 2 Dk önce Fallout 4 London Modu Süresiz Olarak Ertelendi! 15 Nisan Final Fantasy XIV: Dawntrail FSR 1.0 ve DLSS 2'yi Destekleyecek 15 Nisan The Elder Scrolls IV: Oblivion DLC Boyutunda Moda Kavuştu 15 Nisan Visions of Mana İçin Yeni Fragman Yayınlandı 15 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler