BF3 ve MW3 Arasındaki Savaş Büyüyor

Battlefield 3 ve Modern Warfare 3 arasındaki tartışmalar oyuncularla sınırlı kalmadı.
13.06.2011 18:42 Gökhan Yılmaz

 
     Yılın sonuna ve ağır oyunların çıkış tarihine yaklaştıkça FPS piyasasındaki rekabet de büyümeye başladı. Modern Warfare 3'ün dağıtımcısı Activision ve Battlefield 3'ün dağıtımcısı EA arasında süregelen tartışma ilginç bir hal almaya başladı.
 
     EA, Medal of Honor ile FPS türünü tekrar ele geçirme isteğini açıkça belirtmesinden sonra Battlefield 3 ile çok sağlam bir adım atmıştı. EA'in CEO'su John Riccitiello, Call of Duty'nin birinciliğini alacaklarını ve daha iyi oyunlar yapacaklarını söylemişti. Hatta buna örnek olarak Bad Company 2'nin Black Ops ile aynı Metacritic puanı (Tüm inceleme puanlarının ortalaması) aldığını göstermişti. Riccitiello bunu "Durumu eşitledik, şimdi geçme zamanı." şeklinde yorumlamıştı. (Aralık 2010)
 
     Bu açıklamaların çok ardından Activision adına konuşan Eric Hirschberg, "Birinci olmak elbette diğer tüm oyunlarla karşılaştırılmanıza neden oluyor. EA, tabii ki Battlefield ile Call of Duty'yi geçebilir (Gülerek şaka yapıyor). Sanırım EA, bizim oyunlarımız hakkında bizden daha çok konuşuyor. Bu nedenle onlara reklamımızı yaptıkları için teşekkür ediyorum." şeklinde cevap verdi. (Haziran 2011)
 
     Activision tarafından gelen bu açıklamalardan sonra şirketin CEO'su Bobby Kotick, Battlefield 3'ün E3 2011 tanıtımlarında oyunu oynamak için ricada bulundu. Ve söylentilere göre EA buna izin vermedi. Bu olaydan sonra yaptığı bir açıklamada oyunu kendi gözleri ile görmeden yorum yapamayacağını, Battlefield 3'ü şimdiye kadar sadece PC'de gördüğünü ve konsol sürümünün oynanış görüntülerinin yayınlanmadığını iddia etti. Müşterilerinin çoğunun oyunlarını konsol üzerinden oynadıklarını belirten ünlü isim, oyunun konsolda sunduğu oynanışı görmeden yorum yapmayacağını söyledi.
 
     Dün ise sıra tekrardan EA CEO'su Riccitiello'ya geçti. Kotick'in, oyunun asıl pazar olan konsollarda gösterilmemesini belirtmesinin ardından EA'den şu cevap geldi:
"Bu daha savaşın başı ve onlar (Kotick'i kastederek) tehlikede olduklarının farkındalar. Bu yılın sonunda en ağır toplarımızı oynayacağız. Bizim oyunumuz hakkında bu şekilde şüphelenmesi onları nasıl kızdırdığımızın bir göstergesidir. Bizce bizim PS3 oyunumuz onların Xbox 360 oyunlarından, PC oyunumuz da PC oyunlarından daha iyidir. Eğer tüm söyleyecekleri bu kadarsa açıkça görünüyor ki üç oyunumuzu da çıkarttığımızda tüm söylenenler uçup gidecek. Eğer bizim konferansımıza gelmiş olsaydınız oyunun PS3 ve Xbox 360 görüntülerini izleme şansı bulurdunuz. Eğer Bobby bunların PC görüntüsü olduğunu düşünüyorsa gerçekten büyük tehlikede."
 
     Dediğimiz gibi FPS liderliği için yapılan rekabet biraz da çirkinleşerek kızışmaya devam ediyor, önümüzdeki günlerde de bitecek gibi de durmuyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 47 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler