BSC'den Far Cry 3 Oynayacaklara 5 Öneri

09.12.2012 00:22 Alkan Adakaner


       Far Cry 3 gerçekten de çoğu oyuncunun beklediğinden daha iyi bir oyun oldu. Sadece oyuncular değil, oyun otoriteleri de bu oyunun kalitesi karşısında biraz şaşırdıklarını itiraf ettiler. Eğer bu oyunu oynamadıysanız veya oynarken bazen sinirleriniz bozuluyorsa size bir kaç önerimiz bulunuyor. Eğer bunları yaparsanız oyun hem çok daha eğlenceli, hem de daha kolay olacaktır. Bu önerilere geçmeden önce de oyunda "Quick Save" gibi bir seçenek olmadığını da hatırlatmak gerek. O nedenle görevleri tekrar tekrar oynamak istemiyorsanız, şu önerilere bir göz atın.

1- Hayvan derileri ve Bitkileri Toplayın
      Far Cry 3 bir aksiyon-FPS oyunu olmasına rağmen oyunun karakter gelişim sistemi sıradan RPG oyunlarından daha iyi olmuş diyebiliriz. Karakteriniz oyuna başladığında çok acemi olmasına rağmen zamanla gerçekten de kendini geliştiriyor. Tabi bu karakteri geliştirmek de size düştüğünden bu konuya özen göstermeniz gerek.
 
 
      Bunun nedeni ise oyunun belli aşamalarında çok zorlanabilmeniz. Örneğin oyundaki hayvan derileri silah, para ve eşya taşıma kapasitenizin artmasına yarıyor. Mesela silah taşıma kapasitenizi 4'e kadar arttırabilirsiniz. Oyunun bazı noktalarında sniper, bazı noktalarında roketatar, bazen de otomatik tüfeğe, hatt ok'a ihtiyaç duyacağınızdan silah kapasitenizi arttırmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde silahların depolandığı noktalara tekrar tekrar dönüp zaman da kaybedebilirsiniz. Sakın hayvan derilerini toplamanın gereksiz bir iş olduğunu düşünmeyin, aksine oyundaki en önemli noktalardan biri de bu. Mesela para taşıma kapasitenizi arttırmadan istediğiniz silahı almanız bile mümkün olmuyor.

       Diğer taraftan bitkiler de karakterimizin hayvanların kokusunu alıp yer belirleme, enerji toplama veya su altında daha fazla nefesinizi tutmanız için çok önemli.
Bazen ok ile tamamlamanız gereken görevler olduğunda hayvanları duvarın veya bitkilerin arkasından görmenizi sağlayan bitkisel karışımlara mutlaka ihtiyacınız olacak. Su altında uzun süre kalmanız gereken yerlerde eğer elinizde bu bitkilerle hazırladığınız karışımlar yoksa boğulma tehlikeniz bulunuyor. O nedenle kesinlikle etrafta bolca bulunan bitkileri toplayın, yoksa oyun sizi bazı noktalarda çok zorlayabiliyor.

2- Radyo Kulelerini Aktif Edin
     Radyo kuleleri oyundaki haritanızdaki ayrıntıları öğrenebilmeniz için çok önemli. Her radyo kulesini aktif ettiğinizde çevrenizdeki önemli noktalar size gösteriliyor. Bunun yanında radyo kulesinin kapsadığı alanlardaki yolları da haritada görebiliyorsunuz. Örneğin bu yolları aktif etmezseniz özellikle araba sürerken "bindik bir alamete gidiyoz kıyamete" moduna geçiyorsunuz; çünkü bu adadaki yollar otoyol değil, aksine ani dönüşlerle ve uçurumlarla karşılaşıyorsunuz.

 
      Tabi radyo kulesini aktif etmenin tek avantajı da bu değil. Bunun yanında her radyo kulesini aktif ettiğinizde oyundaki bazı şeyler açılıyor. Özellikle de normalde dünyanın parasını vereceğiniz silahların radyo kulesini aktif etmeniz dolayısıyla ücretsiz olarak açılması bu kuleleri önceliğiniz yapacaktır. Ne yapıp ne edin, bilmediğiniz bir bölgeye gittiğinizde ilk işiniz radyo kulesini aktif etmek olsun.

3- Silahlarınızı Özelleştirin
      Far Cry 3'te bir FPS oyunundaki en önemli şeylerden biri olan silah özelleştirmesi de bulunuyor, üstelik bu özelleştirmeler çok işinize yarıyor. Oyundaki bütün silahlar olmasa da bazılarına fazladan şarjör, dürbün, susturucu gibi aparatlar takabiliyoruz.
 
 
      Fazladan şarjörünüzün olması, sniper'ınızın daha gelişmiş bir dürbüne sahip olması ve özellikle de susturucu düşmanları gizlice ve rahatça öldürmek için hayati önem taşıyorlar. Rambo misali kontrol noktalarına dalmanın sonucu çoğu zaman ölüm oluyor. O nedenle silahlarınızı özelleştirmeyi sakın ihmal etmeyin. Her türlü özelleştirmenin yararını oyunda oldukça iyi hissediyorsunuz.

4- Düşmanlarınızı Gizlice Öldürün
     Far Cry 3'te düşmanlarınızla kafa kafaya çatışmalara girebilir ve onları kurşun yağmuruna tutup delik deşik edebilirsiniz. Buna rağmen oyunda gizlilik öğeleri ise ödüllendiriliyor. Örneğin bir kontrol noktasını oradaki düşmanların hiç birine fark edilmeden temizlediniz. Bunun sonucunda size verilen XP ve paranın ne kadar fazla arttığını göreceksiniz.
 
 
    Gizlilik için susturucu, dürbün, bıçak ile arkadan saldırma gibi seçenekler emrinizde. Eğer düşmanlarınızı gizlice öldürmek istiyorsanız, oyundaki en iyi dostunuz ise bitki örtüsü olacaktır. Bitkilerin arasında eğilip düşmana fark edilmeden kontrol noktalarına sızabilir ve herkesin işini gizlice bitirebilirsiniz.İnanın oyun böyle çok daha zevkli olacak ve kendinizi profesyonel gibi hissedeceksiniz.

5- Dövmelerinizi Unutmayın
    Far Cry 3'te dövmeler çok önemli bir yer tutuyor. Oyunda XP puanları topladıkça ve görevleri yerine getirdikçe karakterimizin bazı özelliklerini açabiliyoruz ve her bir özelliği açtığımızda bu karakterimizin kolunda bir dövme ile ifade ediliyor.
 
 
     Oyunda XP puanlarına önem vermek çok önemli, çünkü öyle özellikler kazanıyorsunuz ki bu hem karakterinizi daha güçlü hale getiriyor, hem de size zaman kazandırıyor. Mesela oyundaki bazı özellikler 2 kat daha fazla bitki hasadı veya hayvan kürkü (derisi) sağlıyor. Özellikle köpek balığı gibi öldürmesi zaman alan hayvanlarda bu durum çok işinize yarıyor, yani 1 köpek balığı öldürüp 2 hayvan derisi alabilirsiniz. Bu durum bitkiler için de geçerli.

       Bunun yanında daha hızlı şarjör değiştirme, daha iyi isabet, daha hızlı yüzme gibi onlarca özellik hazırda bekliyor. Size bıçaklarla ilgili gelişimleri önerebilirim. Örneğin özelliklerden birinde düşmanı arkadan gizlice öldürürseniz, karakterimiz öldürdüğünüz düşmanı bıçağını alıyor ve yakındaki bir düşmana "RT tuşuna (konsollarda böyle) atabiliyor. Bu da neredeyse aynı anda iki düşmanı bıçakla öldürmeniz anlamına geliyor.
 
      Eminim bu önerileri dikkate alırsanız oyun sizin için çok daha kolay hale gelecek ve Far Cry 3'ün tadını daha fazla alacaksınız.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Far Cry 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 65 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 3 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler