Bağımsız Bir Oyun Şirketi, Kız Çocuklarını Oyun Yapmaya Teşvik Ediyor

25.04.2014 02:14 Ömür Gencer


     Kaliforniya'da Learn District adında bağımsız bir oyun şirketi, kız çocuklarına oyun yapmayı öğretmeyi amaçlayan bir proje başlattı.
 
     "Girls Make Games" adındaki bu proje orta okul ve lise grubundaki kız çocuklarına oyun yapmalarını sağlayacak imkanları sunuyor. CNN'in verdiği bilgilere göre oyun geliştiriciliği en hızlı büyüyen mesleklerden biri. Ne yazık ki bu sektörde çalışan kadınların oranı ise sadece %12. Dünyadaki toplam oyuncu sayısının %48'ini kadınların oluşturduğunu düşünürsek bu rakamın oldukça az olduğunu söyleyebiliriz. Bahsettiğimiz proje de bu rakamı yukarı çekmek için uğraşıyor.
 
     Yaratıcı oyunlarıyla tanıdığımız Double Fine'ın da bu projeye ortak olduğunu belirtelim. Proje için yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 1 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 1 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 2 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 3 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler