Bağımsız Geliştirici Oyununu Torrent'e Koyduktan Sonra Oyunun Satışlarında %400 Artış Yaşandı

15.01.2020 18:09 Gazali Çetinkaya

 
Kıyamet sonrası roguelite üstten görünümlü nişancı oyunu Danger Gazers 2 Ocak 2020'de PC için satışa sunuldu ve bağımsız geliştirici Shota Bobokhidze oyunun çıkışından bir hafta sonra oyunu Torrent'e koydu.
 
Shota Bobokhidze oyunun tam ve sorunsuz çalışan bir sürümünü Torrent sitesi The Pirate Bay üzerinden yayınladı ve şöyle bir açıklama ekledi: "Eğer Danger Gazers'ı beğenirseniz ve ileride daha fazla bağımsız oyun çıkarmamı isterseniz, bir geliştirici olarak sizden tek ricam Danger Gazers'ı desteklemeniz ve satın almayı düşünmeniz."
 
Bu strateji işe yaramış olacak ki Shota Bobokhidze tarafından belirtilene göre oyunun satışlarında %400 oranında bir artış yaşanmış ve Steam istek listesine eklenme oranı da iki katına çıkmış. Hatta bazı kişiler oyunun iki katı fiyatı kadar bağışta bulunmuş.
 
Steam üzerindeki incelemelerde de de bazı kullanıcılar sırf geliştiriciyi desteklemek için oyunu satın aldıklarını belirtmiş. Bir kullanıcı incelemesinde "Oyunun kendisi benim tarzım değil fakat geliştiriciyi desteklemekten mutluluk duyuyorum." yazıyor.
 
Polygon'a konuşan Shota Bobokhidze şöyle diyor:
 
"Yeni çıkmış olan bir yazılımı elde etmenin tek çözümünün ve yolunun korsan olduğu bir dönemde büyüdüm."
 
"Gerek ağızdan ağıza gerekse sosyal medya üzerinden veya olumlu geri bildirimlerini ileten mailller aracılığıyla; oyunu satın almaya gücü yetmeyen fakat başka türlü yollardan oyunu desteklemek isteyen bir sürü kişi var." 
 
"En ufak katkı bile işe yarar." 
 
Oyunun Steam sayfasına ve The Pirate Bay üzerindeki indirme sayfasına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

store.steampowered.com/app/1043150/Danger_Gazers

thepiratebay.org/torrent/35556105/Danger.Gazers.1.1.0.Developer.ShotX

İlgili İçerik Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 5 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 6 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 7 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 8 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler