Bağımsız Yapımcı, Gelirleriyle Birlikte EA'i Geçti

24.12.2012 17:02 Samet Konuksal


    iOS'da oyunlarını ücretsiz olarak sunmasına rağmen büyük gelirler elde eden bağımsız yapımcı Supercell, bu konuda EA'i alt etti. Clash of Clans ve Hay Day'in yapımcısı Supercell, iOS'un en çok gelir elde eden firması oldu.
 
    Yayınlanan son App Annie raporlarına baktığımızda Finlandiya'lı Supercell'in sadece 2 oyunla birlikte 969 uygulamaya sahip Electronic Arts'tan daha fazla gelir elde ettiği göze çarpıyor. Bağımsız bir firma olan Supercell, Kasım ayı sonuçlarıyla birlikte daha önce geçtiği Rovio, Zynga, Gameloft gibi firmaların haricinde Electronic Arts'ın tepesine çıkmayı da başarabildi. 
 
    Konuyla ilgili firmadan gelen açıklamada, "Oyunlarımızın başardıkları işlerden dolayı gerçekten çok mutluyuz. Özellikle bu sonuçların bizim gibi küçük yapımcıların başına gelmesi, oyun dünyası için de önemli bir olay oluyor. Bu sonuçlarla birlikte hayallerimize daha çok yaklaşıyoruz. Küçük bir takımla başladığımız bu yolda tamamen bağımsız bir şekilde hayallerimize ulaşıyoruz. Gelen bu önemli sonuçların ardından Supercell olarak yine %100 yenilikçi ve yüksek kaliteli işler çıkarmaya devam edeceğiz." sözlerine yer verildi.
 
    App Annie'nin yayınladığı son sonuçlara aşağıdan bakabilirsiniz;
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 26 Dk önce GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 52 Dk önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 1 Saat önce Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 5 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler