Bağımsız Yapımcılar Protesto İçin Toplanıyorlar

Yukarıdaki karede Razer ve Firefall yapımcısı tepkilerini gösteriyor.
16.01.2012 15:47 Gökhan Yılmaz

 
     Bağımsız oyun yapımcıları SOPA'yı engelleyeme çalışmak ve protesto etmek için 18 Ocak 2012 tarihinde toplanarak oyun geliştirmeye başlayacaklar.
 
     Son günler bu yasa tasarısı için oyun dünyası ikiye bölünmüştü. Oyun firmaları tepkilrini koruyor ve SOPA'yı desteklemenin kişisel özgürlüğü karalamak olduğu ifade ediliyordu. Stop Online Piracy Act onay alırsa internet üzerinden gizliliğiniz kalmayacak. Bu nedenle Polonyalı oyun geliştiricisi Sos Sosowski, Stop SOPA Jam isminde etkinlik düzenleyerek katılımcıları ve duyarlı kişileri protesto etmeye çağırdı.
 
     Sonradan Minecraft yapımcısı Notch'un da katılımı ve yardımıyla çok daha büyük kitlelere ulaşan organizasyon daha da yayılarak geleneksel bi hale getirildi.
 

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 1 Saat önce Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 5 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 6 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 6 Saat önce Boks Oyunu Undisputed PS5, Xbox Series ve PC için 11 Ekim'de Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler