Battlefield 3 Betası Görevini Tamamladı

Yapımcının konuşmasına göre senaryo modu fazla iddialı değil gibi...
17.10.2011 11:45 Gökhan Yılmaz

 
     DICE'ın kreatif yönetmeni Lars Gustavsson ile yapılan bir röportajda çıkmasına iki hafta kalan Battlefield 3'ün beta testlerinin nasıl geçtiği soruldu. Gustavsson'a göre halka açık yapılan beta testler gerçekten çok yararlı olmuş.
 
     Gustavsson, oyundaki göze batan saçma hataların, beta test için oyunun henüz tamamlanmamış sürümünü sunmaları nedeniyle kaynaklandığını ve bunun bir çıkış demosu olmadığını söylüyor. "Testler çok iyi geçti, mümkün olduğunca çok adamımız kodları kontrol ederek takipteydi. Sunucuların performansları gibi pek çok ayrıntıyı gözlerken oyunun dengelenmesi için de ilk büyük adımı atmış olduk. İnsanlar ne yapıyorlar ve skor durumu nasıl değişiyor bunları gözlemliyorduk.
 
     Tabii bunlarla birlikte Origin ve Battlelog'un da son sürüme yetişmesi gerekiyordu. Bu nedenle beta testler bizim bu amacımıza hizmet etmiş oldu."
 
     Yapımcıya aynı zamanda Battlefield 3'ün Call of Duty ve Halo gibi diğer popüler FPS'lerde olduğu gibi Split-screen özelliğinin olup olmayacağı soruldu:
 
     "Aslına bakılırsa Split-screen ile oynamaya bayılırım. Belki ileride böyle bir şey yapabiliriz ama şu an yeni bir motora sahibiz ve yapılması gereken en önemli şey geri kalanların çalıştığından emin olmak. Şu an oynanışı en yüksek seviyeye getirmeye çalışıyoruz, sonra devamını düşünürüz. Mesela bizim co-op görevlerimiz gerçekten çok iyi, bu yüzden Split-screen'i arayacağınızı sanmıyorum."
 
     Son olarak da yapımcı, Battlefield 3'ün tek kişilik senaryo modunu bir defadan fazla bitirmeye gerek olup olmayacağına açıklık getirdi:
 
     "Genel olarak baktığımızda senaryo moduna tutkulu bir şekilde ilgi gösterdik. Stüdyo olarak hâlâ genç sayılırız ve senaryo modlarını yapmaya daha yeni Bad Company 1 ile başladık ve bu yüzden daha alacağımız çok yol var. Battlefield 3'ün senaryo bölümüyle gurur duyuyoruz. Bir senaryoyu tekrar oynatabilmek için bazı unsurlar vardır ve biz bunların üzerinde durmadık. Biz düşünüyoruz ki senaryo modu, multiplayer ve co-op deneyimi tam bir paket olarak düşünüldüğünde iyi bir başlangıç oldu."
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, VR Yatırımlarını Azaltıyor: Şu Anda Sadece 2 Oyun Geliştiriliyor 1 Saat önce Elden Ring, Yeni DLC'nin Zorluğu ve Performansı Sebebiyle Eleştiriliyor 2 Saat önce Palworld Playstation 5 Konsollarına Gelebilir 4 Saat önce GeForce Now Kütüphanesine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 5 Saat önce Dota 2 The International 2024 Turnuvasında Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 23 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler