Battlefield 3 Sizi Hayvan Katili Yapabilir...miş

İşte zalimliğin belgesi !
08.11.2011 16:59 Talha Aynacı

 
    Eminim PETA'nın namını haber, gazete ve dergilerde duymuşsunuzdur. Hayvan haklarını savunma konusunda oldukça sıkı bir iş çıkaran örgüt, Almanya'da gerçekleştirdiği basın toplantısında eleştiri oklarını bu kez uygunsuz hayvan kesimi yapan bir fast food zincirine veya kürk için hayvan katleden bir giyim firmasını değil; bir video oyuna, Battlefield 3'e yönlendirdi ve durumu "hayvanlara zalimlik" olarak nitelendirdi.
 
    Oyunda yer alan bir bölüme dikkat çeken PETA, görev esnasında dilersek rambo bıçağımızı çıkarıp fare öldürebildiğimizi ve sanal ortamda dahi olsa hayvan öldürmenin genç insanların zihninde bazı vahşi duyguları uyandırabileceğini ve bu olayı gerçek hayata taşıyabileceklerini öne sürdü:
 
" Gerçekci bir oyun olan Battlefield 3'de hayvanlara karşı sadistçe bir yaklaşım söz konusu. Bir görevde oyunculara dilerlerse bıçaklarını fareye saplama ve o şekilde kaldırarak fırlatma özgürlüğü veriyor. Sanal dahi olsa genç oyunculara bu imkanı vermek, onlar üzerinde şiddeti artıracak duyguları uyarabilir. Almanyada buna benzer vakalarla karşılaştık. Hayvanlara zalimlik yapan insanların film ve oyunlardan ilham aldıkları biliniyor."
 
PETA, multiplayer modunda öldürülen askerlerden bihaber görünüyor !
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 8 Dk önce SteamWorld Heist II için Yeni Bir Fragman Videosu Yayınlandı 20 Dk önce Summer Game Fest 2024 Sunumunda Hangi Stüdyolar Yer Alacak? 1 Saat önce 2K, Summer Game Fest 2024'te Sevilen Serinin Yeni Oyununu Duyuracak 2 Saat önce Dave the Diver İçin Ücretsiz Godzilla Güncellemesi Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler