Beyond: TS, Hollywood Senaryolarının 4 Katı!

16.08.2012 13:24 Levent Polater

 
    Heavy Rain ile bizleri müthiş bir kurgu ile buluşturup Hollywood'a taş çıkartan David Cage, aynısını hatta daha fazlasını Beyond: Two Souls ile başarmaya niyetli görünüyor.
 
    Yeni projesiyle ilgili röportaj veren Cage, Quantic Dream'in yeni yapımıyla ilgili çok konuşulacak notlar bıraktı. Bunları madde madde şöyle sıralayabiliriz:
 
* Aktörler konuşmalarını ezberliyorlar ve bu şekilde sözlere döküyorlar.
 
* Ellen'ın elinde 3 veya 4 filme eş değerde yüzlerce sayfası bulunuyor.
 
* Tüm senaryoyu David Cage kendi başına yazmış
 
* Senaryo toplamda 2,000 sayfa
 
*Beyond: Two Souls'ta çok farklı bir animasyon tekniği kullanılıyor. "Performance capture" adı verilen yeni teknik sayesinde oyuncuların sesleri, vücut ve yüz animasyonları aynı anda kaydedilerek oyuna bu tarz sahneler tam senkronize şekilde yansıyacak. Bu yüzden aktörlerin konuşmalarını ezberlemeleri burada kritik bir rol oynuyor.
 
    Heavy Rain'in de kullandığı klasik motion capture'da ise, vücut animasyonları ve seslendirmeler daha sonradan senkronize edilerek aktörün performansı iki parçaya bölünüyor. Quantic Dreams 'Performance capture' tekniğine çok fazla yatırım yaptıklarını söyledi. Beyond: Two Souls'tan sonra belki de daha fazla oyunda bu tekniği görebiliriz.
 
* Heavy Rain ile Beyond: Two Souls'u kıyaslayan David Cage, iki oyunun da hemen hemen aynı bütçeye sahip olduğunu söyledi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Beyond: Two Souls Platformlar: PS3 Geliştirici: Quantic Dream Dağıtıcısı: SCEE Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler