Bilim İnsanları Oyunların Şiddete Yönlendirmesi Fikrini Saçmalık Olarak Nitelendirdi

10.08.2019 02:51 Nursema Emre

 
Neredeyse yarım asırdır süren, "Oyunlar şiddete mi yönlendiriyor?" sorusu son günlerde gerçekleşen El Peso katliamı sonrasında iyiden iyiye konuşulur oldu. Donald Trump gibi göz önündeki politikacıların da bu fikri destekler nitelikte açıklamalar yapmasıyla bilim insanları da konuyla ilgili araştırmalara girişti.
 
Amerikan Psikoloji Birliği'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, bir insanın video oyunu oynadığı için herhangi bir şekilde şiddete yönlenmesinin, bir muzun intihara sebebiyet vermesi kadar saçma ve nadir görülebilecek bir durum olduğundan söz ediliyor.
 
Konu üzerinde araştırmalar yapan Dr. James Ivory'ye göre bu genel kanı, katillerin ayakkabı giymesi gibi sıradan bir olay. Ivory durumu böyle tanımlıyor: "Evet, katiller bot giyiyor. Toplumdaki herkes de katiller gibi bir çift ayakkabı giyiyorlar."
 
Bilim insanlarının da belirttiği üzere, şiddet vakalarının sebebi olarak oyunların gösterilmesi genel geçer ve günü kurtarmaya yönelik anlamsız bir suçlama diyebiliriz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Stellar Blade'de Yer Alan Irkçı Görselleri Kaldıracağını Açıkladı 7 Saat önce Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 24 Nisan PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 24 Nisan Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 24 Nisan Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler