Bir Bilgisayar Programı İlk Defa Turing Testi'nden Geçti

09.06.2014 08:15 B.Onur Yıldız

 
     Bu yıl Londra'da düzenlenen ve 65 yıldır yapılan Turing Testi sonunda geçildi. Bilgisayar zekası nihayet bu tarihi testte başarılı oldu.
 
     Eugene isimli bir program, 20. yüzyılın ünlü matematikçilerinden Turing tarafından tasarlanan testte başarılı oldu. Turing Testi'nin amacı bir bilgisayarın metin bazlı bir konuşmada insan gibi davranabilmesini sağlamak. Test ekibi 5 dakika boyunca programla yazışıyor ve bu süre içerisinde programın verdiği yanıtların en az %30'unun karşıdakine onun bir "insan" olduğunu düşündürtmesi gerekiyor. Eugene bunu başardı. Eugene Goostman adıyla karşısındakileri 13 yaşındaki bir çocuk olduğuna inandıran program, St.Petersburg'daki bir Rus ekip tarafından tasarlandı. 
 
      Verdiği demeçte, yapay zekanın gelişiminin insan hayatına büyük katkıları olacağını ancak bunun aynı zamanda tehlikeler de içerdiğini söyleyen Profesör Kevin Warvick (University of Reading), bu şekilde karşısındakini insan olduğuna inandıran programların siber suçlara iyice zemin hazırlayabileceğini belirtti. 
 
      

İlgili İçerik Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler