Bir Oyuncu Tersine Mühendislik Yaparak Dark Souls İçin Multiplayer Botu Yazdı

17.01.2016 14:44 Samet Konuksal


    2011'de çıkmasına rağmen hâla kendine has bir oyuncu kitlesine sahip olan Dark Souls'un multiplayer kısmında fazla yetenekli oyuncunun kalmamasından şikayet eden bir oyuncu, çözümü kendi programlama yeteneklerinde buldu. Metal-Crow nickli bir Dark Souls oyuncusu, oyunun multiplayerı için oldukça zorlu bir yapay zeka yazdı.
 
    10 ay boyunca multiplayer modlarındaki oyuncuların hareketlerine bakarak tersine mühendislik uygulayan Metal-Crow, bütün çalışmaların karşılığında 'The King' adını verdiği yapay zekayı yazdı. Yaptığı açıklamalarda Metal-Crow, "Kendini Dark Souls'la bütünleştirmşi, yetenekli ve saatlerini hâla daha oyuna vermeye devam eden PvP'ci çok az kaldı. Dark Souls'un online topluluğu daha ne kadar bu oyunu oynamaya devam eder bilmiyorum ama belki de şimdiye kadar çıkmış en iyi oyuna hak ettiği şeyi vermek istedim." sözlerine yer verdi.
 
    Aşağıdan bir videosunu izleyebileceğiniz The King, normal bir oyuncuyu kolaylıkla yenebilecek bir zorluğa sahip. Yapay zekanın açık kaynak kodlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bir videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dark Souls Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Bandai Namco Dağıtıcısı: From Software Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 24 Ağustos 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 9 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler