Bir YouTube Vakası da Electronic Arts'tan

22.01.2014 00:43 Samet Konuksal


    Takipçilerimizin bildiği üzere bugün, Microsoft'un Machinima kullanıcılarıyla yaptığı bir anlaşma ortaya çıkmıştı. Bu anlaşmalarda videolarında Xbox One'ı öven kullanıcılara Microsoft, ekstra para ödemesi yapıyordu. Buna benzer bir vaka da Electronic Arts'tan geldi. 
 
    Gelen haberlere göre Electronic Arts da yeni nesil oyunlarının çıkış döneminde bazı YouTube kanallarıyla 'gizli' anlaşma yapmış. Bu anlaşmalarda firmanın oyunlarının PC, PS4 ve Xbox One sürümleriyle ilgili YouTube videoları hazırlayan kişiler, belli bir izlenme katsayısı sonrasında Electronic Arts'tan ödemeler aldılar.
 
    İnternete sızan görüntülere baktığımızda bu oyunların arasında FIFA 14, Battlefield 4 ve Need for Speed: Rivals gibi yapımları görüyoruz. EA'in şartnamesinde videolarda bu oyunların özel dinamiklerine yoğunlaşılması isteniyor. Örneğin Battlefield 4 için Levolution sahneleri, NFS: Rivals için de aksiyonun bol olduğu sahneler şart koşulmuş.
 
    Tabii her şey bu kadar değil. Electronic Arts bu anlaşmalarda oyunlardaki hataların görmezden gelinmesini istiyor. Yani bir nevi EA, YouTube kanallarından izleyicilerini kandırmalarını istiyor.
 
    Gerçekten çok garip bir noktaya gelindi, ne diyelim... Sızan görüntülere aşağıdan bakabilirsiniz. Bu arada, görsellerde yer alan CPM, her 1.000 izlenmede bir ödenen para anlamına geliyor. Yani bunları sızdıran YouTube kanalının sahibi sadece FIFA 14 videosuyla 5.000 dolardan fazla kazanmış.
 
 


İlgili İçerik Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 1 Saat önce Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 1 Saat önce Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 2 Saat önce Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 8 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler