BlazBlue: Chrono Phantasma Xbox 360 Diskine Sığmadı

06.03.2014 03:41 Samet Basri Taşlı

 
     BlazBlue: Chrono Phantasma oyununun yapımcısı olan Toshimichi Mori, oyunun normal bir DVD diskine sığmadığını ve Xbox 360 Blu-Ray teknolojisini desteklemediği için, sadece PS3 konsoluna çıkabildiğini söyledi.
 
     Yapımcıya göre, oyunun görüntü kalitesinin düşmesini istemiyorlar. "Eğer Xbox 360 disk kapasitesini genişletebilseydi, bu konsolda da çıkartabilirdik. Ama şu haliyle bir diske sığmıyor. Eğer oyunu bu diske sığdırmak isteseydik, oldukça fazla sıkıştırmamız gerekirdi ve bu kalitenin düşmesi demektir. Oyunun daha kötü bir versiyonu haline gelmesinden endişelendim."
 
     Playstation Vita için de çıkacak olan Blazblue, Vita versiyonunun sıkıştırılmış olarak çıkacak. Bu konu hakkında da yorum yapan Mori "Eğer Vita versiyonuna bakarsanız, grafiklerin daha düşük olduğunu görebilirsiniz. Bu kalite taşınabilir bir sistem için kabul edilebilir düzeyde. Fakat evinizdeki konsolda Vita kalitesini görseniz, şahsen ben buna çok kızardım. Taşınabilir bir sistemdeki en iyi sonucu almak için uğraşıyoruz." diyor.
 
     Bu kararı etkileyen diğer bir sebep ise, Xbox 360 konsolunun Japonya'da fazla tutmaması olabilir. Xbox 360 Japonya'da, bütün çabalarına rağmen, rakibi olan Playstation 3 karşısında oldukça düşük bir satış grafiğine sahip. Bunun da oyunun çıkış platformuna bir etkisi olduğunu tahmin ediyoruz.
 
     Blazblue: Chrono Phantasma, Playstation 3 için 25 Mart 2014 tarihinde, Kuzey Amerika'da çıkıyor. Vita versiyonu ise yaz mevsiminde çıkış yapacak. Avrupa için bir çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Blazblue: Chrono Phantasma Platformlar: PS3 VITA Geliştirici: Arc System Works Dağıtıcısı: Arc System Works Tür: Dövüş Çıkış Tarihi: 25 Mart 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 15 Dk önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 31 Dk önce EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler