Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ın Potansiyel Satışı Söz Konusu: Kim Satın Alacak?

12.09.2023 11:09 Mehmet Tandoğan

 
 
Embracer Group bünyesinde bulunan ve Borderlands serisinin geliştiricisi olarak karşımıza çıkan Gearbox Entertainment, konuya aşina üç kişinin Reuters'a verdiği bilgiye göre satışa açık durumda. Bu kapsamda stüdyo başka bir firmanın bünyesine dahil olabilir.
 
Gearbox Entertainment için çeşitli açıklamalar yer alıyor
 
 
 
Konuyla alakalı üç kişiden ikisi, Embracer Group'un ilk olarak Şubat 2021'de satın aldığı Gearbox Entertainment'ı satın almak isteyen üçüncü taraflara ilgi gösterdiğini aktardı. Embracer Group'un bu satışı araştırmak ve değerlendirmek için Goldman Sachs ve Aream & Co. ile çalıştığı bildiriliyor. Üçüncü tarafların satın alım ilgisine rağmen kaynaklar anlaşmanın gerçekleşmeyebileceği konusunda da uyarıyor.
 
Diğer taraftan hem Embracer Group hem de Goldman Sachs'tan temsilciler, Reuters ile temasa geçti ancak burada yorum yapmaktan kaçındı.
 
Haziran ayında Embracer Group geniş çaplı bir yeniden yapılanma programını duyurdu. Bu kapsamda işten çıkarmalar yapıldı, birçok stüdyo kapatıldı ve çeşitli oyun projeleri iptal edildi. O günden bu yana çok değişikliğin olduğu süreçte Saints Row geliştiricisi Volition da 30 yıllık faaliyetin ardından kepenk indirdi. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Borderlands Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 23 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler