Bulletstorm Yapımcısı: "60$ Oyun Fiyatı Çılgınlık"

30.05.2014 18:24 Talha Aynacı

   
    Epic Games yayıncılığında çıkan çılgın shooter deneyimi Bulletstorm'un (2011) Polonya menşeili geliştiricisi People Can Fly ekibi oyun fiyatları ve bugünün oyun endüstrisi hakkında açıklamalarda bulundu.
 
    Çıktığı yıl oyun basını kanadından olumlu eleştirilerle karşılanan ancak yayıncı EA'nın ticari beklentiklerini karşılayamayan Bulletstorm yapımcı ekibinden Adrian Chmielarz, orta sınıf  AAA düzey oyunların ölmeye başladığını dile getirdi:
 
    "Herkes geçmişe dönüp baktığında görecek ki, benim düşünceme göre orta sınıf AAA oyunlarının ölmeye başladığı, oyun endüstrisinde yaşanan denge değişikliğinin kurbanlarından birisiydik. Orta sınıf oyunlardan kastım kalite bazında değil. Bizim onlarca farklı multiplayer ve co-op modlarımız yoktu. Ancak bugün 60$'a bir oyun satmak istiyorsanız oyuncunun oyunu 200$ gibi hissetmesi gerekiyor. Bulletstorm 60$ için 60$'lık bir oyundu ve bugünlerde 60$'lık bir oyun, biraz daha ucuza alabileceğiniz yüksek kaliteli pek çok oyun da olduğunu düşününce kulağa çılgınca geliyor. Konsollarda bile. 2014 yılında 60$'lık oyun kulağa biraz çılgınca geliyor."
 
     Chmielarz bu noktada bazı oyunlarda AAA yapımların içeriği doldurmak adına oyun alanına dağıtılmış toplanabilir nesneler ve düşman dalgalarını savurma gibi modların yerleştirildiğini belirterek ekliyor:
 
   "İşte bu da şu anda oyun dünyasının yaşadığı çılgınlığın bir belirtisi; çünkü oyunculara oyununun bolca içerikli ve uzun olduğunu kanıtlaman gerekiyor. Ancak oyunlardan gelen istatistiklere baktığında ise oyuncuların pek çoğunun bu içeriklerin yarısını bile oynamadığını öğreniyorsunuz. Burada açıkca yolunda gitmeyen bir şeyler var değil mi? Oyuncuların % 70 - % 80'lik kısmı oyunu asla bitirmiyor. Sizce de bu çılgınca değil mi?"
 
    Daha önce İngiliz oyun geliştiricisi Ninja Theory de 60$ oyun fiyatının her oyun için geçerli olmasının oyun dünyasına zarar verdiğini belirtmişti.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bulletstorm Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: People Can Fly Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Şubat 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 21 Dk önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 1 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 3 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler