Bungie'nin Eski Yöneticisi O'Donnell: Activision Ortaklığı En Başından Beri Kötü Bir Anlaşmaydı

07.07.2020 15:28 Gazali Çetinkaya

 
Destiny geliştiricisi Bungie ve Call of Duty yayıncısı Activision arasındaki ortaklık 2010-2019 yılları arasında sürdü ve bu dönemde Bungie'de yönetim kurulu üyesi olan ve aynı zamanda besteci Marty O'Donnell yaşananlardan bahsetti.

Youtuber HiddenXperia ile gerçekleştirdiği röportajda Marty O'Donnell anlaşmanın cennette yapılmış bir evlilik olmadığını belirtti.

"Riskli olacağını biliyorduk ve tam da tahmin ettiğimiz gibi oldu. Şu anda Bungie'de çalışmayan herkes anlaşmanın en başından beri kötü olduğunu söyleyecektir."
 
Marty O'Donnell bir gün Activision CFO'su ile çıktıkları bir yemekte, elinizde altın yumurtlayan tavuk tutuyorsunuz, diye belirtmiş ve Activision CFO'su da buna bazen altın yumurtlayan tavuğu kesmek gerekebileceği şeklinde bir söylemde bulunmuş. Marty O'Donnell bu hikayeyi anlatırken bile ürperdiğini ve o zaman tehlike sinyallerini aldığını belirtiyor.
 
Marty O'Donnell, ortaklık için Activision dışında da seçeneklerinin olduğunu fakat diğer yayıncıların IP'yi Bungie'nin elinde tutmaya izin vermeyeceklerini belirtti. Hatta bir ara neredeyse Microsoft'a geri dönüyorlarmış. Activision her ne kadar IP haklarını Bungie'ye bıraksa da Bungie yöneticilerinin IP ile ilgili çok fazla söz sahibi olmasını istemiyormuş. Marty O'Donnell zaten bu sebepten dolayı kovulduğunu söylüyor. 
 
Bungie ile Activision 2019'un başlarında yollarını ayırdı. Destiny 2 şu anda oynaması ücretsiz olarak ulaşılabilir durumda ve üç yeni genişleme paketi de yolda. Bunlardan ilki Beyond Light 22 Eylül'de çıkacak. Diğerleri The Witch Queen 2021'de ve Lightfall 2022'de çıkacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Destiny 2 Platformlar: PS4 XBOX ONE PC Geliştirici: Bungie Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 8 Eylül 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler