Capcom: Resident Evil 7 Köklerine Dönecek

15.08.2013 16:55 Talha Aynacı

 
   Resident Evil 6 yapımcısı Capcom, aksiyon odaklı hale gelen yapım hakkında her kafadan gelen ve çoğunlukla olumsuz eleştirilerin başını çektiği yorumlar karşısında Resident Evil: Revelations'ın daha olumlu tepkiler almasıyla birlikte serinin köklerine döneceklerini (daha önce aynı şeyi Resident Evil 6 ile de dile getirmişlerdi) açıkladı.
 
 
   İngiltere'nin önemli perakendecilerinden birisi olan MCV'ye konuşan CAPCOM'un market sorumlusu Michael Pattison açıklamasında şu sözlere yer verdi:
 
"RE:  Revelations sonrasında hem müşteri hem de basın kanadından gelen tepkileri gördük. İncelemelerin ve gelen farklı yorumların yoğunlukla olumlu olduğuna şahit olduk. Bunu düşünmemiz lazım, görmezden gelemeyiz ve yeni Resident Evil oyunu da bu tarz öğeleri içermesi gerek. Özellikle Resident Evil 6'da çok fazla içerik koymaya çalıştık. Oyunu deneyim edenlerin çoğu şişkin içerikden bahsetti. Leon görevi oldukça iyiydi ve 3DS için geliştirdiğimiz Resident Evil: Revelations'da  hayatta kalma/korku öğeleri ve çoklu hikaye yerine daha sade bir hikayeye odaklanmamız başarılı oldu. Bir sonraki oyunumuzda çekirdek kitlemizi hedef alan bir hareketlilik göreceksiniz."
 
 
   İşte tam bu noktada yapımcı firma ağzındaki baklayı çıkarıyor. Capcom'un nasıl da serinin hayranlarını  ve oyunun ruhunu umursamadan popülerlik neredeyse o tarafa döndüğünü anlayacağınız bir açıklama geliyor Pattison'dan:
 
"Şu zombi, kıyamet sonrası dünya ve hayatta kalma - korku  öğeleri hakkında çok fazla şey söylenmişti. Ancak görünüyor ki halen hayatta ve diri bir içerikmiş. The Last of Us bize müşterilerin ne istediği konusunda güzel bir gösteri düzenledi. Tabii ki Tomb Raider da. Bu oyunları deneyim eden Araştırma & Geliştirme grubumuz bu yapımlardan çok keyif aldıklarını belirttiler. Sanırım marketin bu bölümü için halen güçlü bir talep söz konusu."
 
 
   Resident Evil 6 ile birlikte Uncharted, Gears of War ve House of the Dead oyunlarının bir karışımı olmayı tercih eden seri Resident Evil 7 ile birlikte köklerine döner mi? Dönse de artık fayda eder mi? Bilemiyoruz ancak bu konuda Naughty Dog'u bir kez daha alkışlamakta fayda var. Hikaye anlatımı, atmosfer ve karakter ilişkilerinde sunduğu kaliteyle bahsi geçen türün halen ne kadar güçlü bir kitleye sahip olduğunu, bunun için aksiyona hiç de gerek olmadığını kanıtladı. Hem de bu türde geliştirdiği ilk ve tek oyun ile...
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Resident Evil 6 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 2 Ekim 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 38 Dk önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 1 Saat önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 2 Saat önce Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler