Capcom'un Oyun Satışlarının %80'i Dijital

09.07.2020 23:40 Gazali Çetinkaya

 
Resident Evil, Street Fighter, Monster Hunter ve Devil May Cry serilerinin yaratıcısı Capcom'un sattığı beş oyundan dördü dijital.

Hissedarlar toplantısı sırasında çeşitli soruları yanıtlayan Capcom Nisan 2019 ve Mart 2020 tarihleri arasında oyun satışlarının %80'inin dijitalden geldiğini belirtti.

Bir önceki mali yılda bu miktar %53.3'tü ve Capcom'un beklentisi %75.4'e yükseltmekti. %80'e yükselmesinde ana faktör Monster Hunter World: Iceborne olarak gösteriliyor.

Capcom orta uzun vadede bu oranı %90'a çıkarmayı hedefliyor.
 
Dijital oyun satışlarında büyüme sürüyor. Sony Interactive Entertainment 2019'un ilk çeyreğinde dijitalin kutulu oyun satışlarını geçtiğini açıkladı ve EA ile Activision da dijitalde büyük bir büyüme gerçekleştiğini ifade etti.

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler