Carmack: Oyunlar Saldırganlığı Azaltıyor

Rage de şiddet içerikli bir oyun olacak ve bunun sorun teşkil edeceğini sanmıyoruz
31.07.2011 11:33 Alkan Adakaner


     Norveç'teki katliamı gerçekleştiren kişinin oyunlardan esinlendiğini söylemesinden sonra oyun dünyasını suçlayıcı ifadeler ardı ardına gelmeye başladı. Bu katliamın oyunlardan kaynaklandığını söyleyecek kadar bilgisizce yorumları görmek üzüntü verici.
 
    Katliamı gerçekleştiren kişinin dini ve siyasi düşünceleri, felsefi görüşleri bir kenara bırakılıp oynadığı oyunlar üzerinde konuşmak gerçekten de cahilce görünüyor. Gençleri şiddete iten etkenler nelerdir diye düşündükten sonra oyunlara suç atmak sanırım "büyük" problemleri görmemek için bir bahane olarak kullanılıyor.
 
    Tartışmaların yaşandığı bugünlerde oyun dünyasının önemli isimlerinden John Carmack da bu konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı:
 
    "Şiddet içerikli oyunların saldırganlık ve şiddeti azalttığına yönelik çok sayıda kanıt bulunduğunu düşünüyorum. Bu konuda bazı araştırmalar var ve bunlar duygusal tasviye niteliğinde. Eğer Quakecon'a giderseniz ve etrafta gezerken orasını bir kolej kampüsü ile karşılaştırırsanız bu oyun kongresinin çok daha huzurlu-barışçıl bir ortamı olduğunu göreceksiniz." 
 
     İnsanların sadece oyunu oynadıklarını ve şiddete yönelmediklerini söyleyen Carmack'a göre bu durum fazla abartılıyor. Yani sonuç olarak araba kazalarının nedeni Burnout veya Need for Speed olarak görülmüyor öyle değil mi?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tchia Switch Konsoluna Geliyor 1 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 13 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler