Carmack: Wii U'nun Teknolojisi Bize Uygun

Rage, grafikleri ile şimdiden oyuncuların büyük beğenisini topladı
13.06.2011 10:31 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun E3'te açıkladığı konsol id Software patronu John Carmack'ın hoşuna gitmiş. Carmack, Wii U'nun yüksek teknolojisi sayesinde Nintendo'yu teknolojik açıdan diğer konsolların seviyesine getirdiğini söyledi.
 
    Ubisoft gibi firmalara bakacak olursak Wii U, Playstation 3 ve Xbox 360'tan çok daha güçlü bir konsol. Aslında Carmack'ta bu konsolun rakiplerinden daha güçlü olmadığını söylemiyor, sadece teknolojik açıdan kendilerinin de oyun yapabilecekleri bir düzeyde olduğunu söylüyor. Bunu söylemesinin nedeni ise Wii'nin grafiksel açıdan çok geride olmasıydı.
 
    id Software'in id Tech 5 adlı ünlü oyun motorunun Wii için uygun olmadığını söyleyen John Carmack, hatta daha önce iPhone için piyasaya çıkardıkları RAGE: Mutant Bash TV'nin teknolojisini kullanarak Wii'ye oyun geliştirmeyi bile düşündüklerini belirtti.
 
     Şimdi Wii U sayesinde karşılarında kendi teknolojilerine fazlasıyla uygun bir cihaz olduğunu belirten ünlü yapımcı, bu konuda kesinlikle birşeyler yapmak istediklerini belirtti. Tabi bunun için öncelikle oyun pazarın cihaza olan ilgisini de ölçmek istiyorlarmış.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rage Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Paycell 19 Mayıs PUBG Kupası Başlıyor 17 Dk önce Korku Oyunu DreadOut Remastered Collection, PS5 ve Switch için Duyuruldu 1 Saat önce Beyblade X: XONE Switch ve PC için Duyuruldu 1 Saat önce Tchia Switch Konsoluna Geliyor 2 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 14 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler