Çin Hükümeti Konsollarda Sansür Kanunlarını Açıkladı

23.04.2014 13:55 Talha Aynacı

 
 
   Ülkede uzun yıllardır devam eden oyun konsolu yasağının kaldırılmasına takriben Çin hükümeti hızlı biçimde konuyla ilgili bir yasa düzenlemesine gideceklerini ve ülke gençliğinin refahını bozacak ürünlerin sınırdan içeri adım atmamasını sağlayacaklarını dile getirmişti. Görünen o ki bu kurallardan epey bir oyun etkilenecek.
 
   Örneğin "uyuşturucu, şiddet ve müstehcen konuşmaya özendiren oyunlar" yasağı Grand Theft Auto'nun direkt kellesini alıyor.
 
   Bunlar dışında kişilik haklarını çiğneyen, ırkçılık ve etnik saldırıya yol veren, kültür ve inançlarda nefrete teşvik eden, kumar mantığıyla işleyen oyunlar da Çin'de kendine yer edinemeyecek. Ayrıca Çin'de dine karşı uygulanan politik tutumu çiğneyecek şekilde batıl inanç ve ibadete teşvik eden ürünler de yine raflarda satışa sunulamayacak.
 
   Öte yandan Çin hükümetine, ulusal birliğine, bağımsızlığına veya bölünmez bütünlüğüne ters düşen oyunlar da bu yasaktan etkilenecek.
 
   Tüm bu yasaklar eleğinden başarıyla geçen oyunlar Çin'in büyük potansiyele sahip oyun pazarına girebilecekler. Bu yasakların ardından Çin'e girecek ilk oyunlar neye benzeyecek merak ediyoruz.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 4 Saat önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 5 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 6 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 7 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler