Çin'de Dota 2 Hile Yazılımı Geliştirip, Satan 4 Kişi Tutuklandı!

11.09.2019 21:51 Hamit Can Sayılgan

 
     Çin'de Dota 2 oyununa hile yazılımı geliştirip, satan 4 kişi polis tarafından tutuklandı. Çin'in Shenzhen şehrinde gerçekleşen olayda Çinli 4 bilgisayar korsanının Dota 2 hile yazılımı geliştirip farklı internet siteleri üzerinden satış gerçekleştirdiği ve toplamda 140.000 dolar değerinde kazanç elde edildiği bildirildi.
 
 
 
     Dota 2 oyunu için hile yazılımı geliştiren 4 bilgisayar korsanının Shenzhen siber polisi tarafından tespit edildiği ve tutuklandığı, Çin'in sosyal ağ sitesi Weibo aracılığı ile paylaşıldı. Dota 2'nin dağıtımcısı olan Perfect World'un tutuklanan 4 kişinin bilgisayarlarından 5 adet hile yazılımı çıktığını, bunların otomatik koridor saldırısı, otomatik kombo yapma, otomatik karakter kullanımı içeren hile yazılımları olduğunu açıkladı.
 
     Geçtiğimiz yıl, Çin polisi PUBG hile yazılımı satışını gerçekleştiren birkaç kişiyi tutuklamıştı. Öte yandan oyun hile yazılımlarının kullanımı ve satışı daha önce diğer yerel kanun ve yönetmelikler uyarınca bir suç olarak tanımlanmasına rağmen bu yazılımların üretimi ve kullanımını yasaklayan bir yasa bulunmuyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dota 2 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 10 Temmuz 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 5 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 5 Saat önce Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! 6 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 6 Saat önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler