Çinli Oyuncuların %64'ü Oyunlara Para Harcıyor

04.04.2012 19:28 Samet Konuksal


     Zaman zaman ülkelerden gelen raporları sizlere sunuyoruz. Bu kez konuğumuz, kendine özgü konsepti olan ve MMO'ların ana vatanı sayılabilecek Çin. Yayınlanan rapora göre oyun endüstrisi, Çin'de de ciddi bir alan olmuş durumda.
 
     Niko Partners ismindeki analiz şirketinin raporlarına göre Çin, 180 milyonluk bir oyuncu nüfusuna sahip. Bu oyuncular ise yıllık olarak oyunlara 5.8 milyar dolarlık harcamada bulunuyor. Bu 5.8 milyarlık bütçe, geçtiğimiz sene 4.8 milyar olarak kaydedilmiş.
 
     Yayınlanan anlizdeki ilginç bir nokta ise 500 farklı oyuncunun katıldığı ankette, %64'lük oyuncu kısmının oyunlara para harcıyor olması. İlginç olan kısım, bu %64'lük kitleye sadece aylık ödemeyle oynanan veya Free to Play MMO'lara para ödeyenler dahil edilmiş. Yani MMO'ların haricindeki oyunlar ankete dahil edilmiyor.
 
     Son olarak analiz şirketinin belirttiğine göre hardcore kesim olarak analize dahil edilen, haftada 22 saatten fazla oyun oynayan 40 yaşın üstündeki kişi oranı her yıl daha da artıyor. Niko Partners bu yıl bu oranı %10 olarak belirlemiş.

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 2. Hafta Başlıyor! 25 Haziran VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 5. Hafta Tamamlandı! 25 Haziran Amazon Prime Gaming Temmuz Ayında 15 Ücretsiz Oyun Dağıtıyor 25 Haziran Steam 2024 Yaz İndirimleri Başlıyor: Yüzlerce Oyun İndirime Giriyor 25 Haziran Avowed'ın Oyun Süresi The Outer Worlds'e Yakın Olacak 25 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler