Çinlilerin Yeni Konsolu PlayStation ve Xbox'a Rakip...miş

10.05.2016 14:57 Gökhan Yılmaz

 
     Çinli bir firma basın lansmanıyla yeni oyun konsolu Fuze F1'ı duyurdu fakat eminim ki hepiniz büyük bir benzerlik hissedeceksiniz. Zira konsolun kontrolcüsü Xbox One'dan, kasa tasarımı ise PlayStation 4'ten esinlenmiş(!) gibi görünüyor.
 
    Tasarım benzerliği konsolun dışıyla sınırlı kalmamış ve arayüz tasarımı da PlayStation'dan esinlenilmiş, ya da ilham alımış mı diyelim, ne diyelim.
 
    Kotaku'nun haberine göre bugün Beijing'de duyurulan konsol Android işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve yaklaşık 140$ gibi bir fiyat etiketine sahip olacak. Bu yaz aylarında çıkması planlanan ürün için şirketin CEO'su PlayStation, Xbox ve Nintendo'yu rakip görerek Fuze'ün onlardan daha uzun ömürlü olacağını umuyor.
 
     Konsolu eline alma fırsatı bulan Kotaku okuru kontrolcünün çok hafif olduğunu ve ucuz materyalle yapıldığını bildirmiş. Yani bizim deyimimizle "Çin malı".
 
     Bu arada konsolun bir kaç sene öncesine kadar Capcom'da çalışan ve Mega Man'in yaratıcısı olan Keiji Inafune gibi yapımcılarla da çalıştığını belirtelim. Aynı zamanda Koei Tecmo ve Arc System Works gibi uzak doğulu firmalarla oyun geliştirecekler, bunlar da muhtemelen uzak doğuya hitap edecek oyunlar olacak.
 
    Capcom'un, Mega Man'in sunumda görsellerde kullanıldığından haberi var mıdır acaba? Fuze'ün diğer görsellerine aşağıdan bakabilir ve Çinliler yine yapmış yapacağını diye iç geçirebilirsiniz.
 
 
 
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 4 Saat önce UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 4 Saat önce Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 5 Saat önce Nexon, The First Descendant İçin Yeni Hikaye Fragmanı Yayınladı 5 Saat önce Train Valley World Çıkış Tarihi Açıklandı 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler