Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor

18.04.2024 20:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Cities: Skylines serisini hemen hemen herkes bilir. Simülasyon ve inşa etme mekaniklerini bir araya getiren serinin yeni oyunu Cities: Skylines 2 için yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde dikkat çekici bir ek paketin yayınlandığını aktarabiliyor. Ancak bu içerik ne yazık ki kullanıcılar için tam bir hayal kırıklığı olarak nitelendiriliyor.
 
Beach Properties paketi son derece olumsuz eleştirilerle karşılaştı
 
 
 
Geliştirici Colossal Order, yaptığı açıklamayla beraber yayınladıkları ek paket için kullanıcılardan özür diliyor. Çünkü hem içerik bakımından hem de diğer unsurlar bakımından ne yazık ki yeni DLC istenileni veremiyor. Bu kapsamda geri iadeler de onaylanıyor. Yapılan açıklamayla birlikte içerik paketi ana oyuna dahil ediliyor ve tamamen ücretsiz bir duruma getiriliyor. Dolayısıyla artık ana oyunun bir parçası olarak yeni içeriğe erişebileceksiniz.
 
Geçtiğimiz Ekim ayında Cities: Skylines 2 çeşitli sorunlarla beraber PC için piyasaya sürüldü. Yaşanan bu durumun ardından geliştirici ekip performans iyileştirmelerine ve hata düzeltmelerine odaklandı. Sunulan güncellemeler sonrasında Ultimate Edition'da yer alan DLC'nin çıkışı ileri bir tarihe alındı.
 
Beach Properties paketi 25 Mart'ta piyasaya sürüldü. Yayınlanmasının ardından Steam oyuncuları son derece olumsuz eleştiriler yazmaya başladı. Bu durumun ardından ek paket, oyuna tamamen ücretsiz bir şekilde dahil ediliyor ve satın alanlara ise iade işlemleri gerçekleştiriliyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Gerçekçi inşa etme ve simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde geniş kapsamlı bir şehir inşa etme sistemine geçiş yapabiliyor, burada dilediğiniz binayı dikebiliyor ve şehrin altyapısını oluşturabiliyorsunuz. Gerçekçi şehir kurma mekanikleri ile beraber en iyi deneyimi burada elde etmeye çalışıyor ve gelişen şehrinizi aslında büyük bir metropole dönüştürmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.

Yaratıcılığınızı ve problem çözme yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve her bir unsurla beraber oyunda yer alabileceğiniz yapımda bu becerilerin sınırlarını zorlayacak ve aynı zamanda büyük çaplı bir yapı inşa etmek durumunda kalacaksınız. Her bir binayı inşa ettikten sonra elbette buraya çeşitli nüfuslar gelmeye başlayacak. Nüfus arttıkça daha fazla sorumluluk sahibi olacaksınız ve şehrin altyapısını oluşturmak, elektrikleri getirmek, diğer taraftan ısınma ihtiyacını karşılamak ve diğer unsurlarla beraber tüm nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Derin simülasyon unsurları ile beraber yer alabildiğiniz yapımda istediğiniz şekilde ekonominizi ilerletmeye çalışıyor, şehre su altyapısını ilerletmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve sınırsız dünya kurma deneyimiyle beraber burada istediğiniz gibi kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarabiliyorsunuz. İstediğiniz bölgeden başlayabilir, istediğiniz yolları yerleştirebilir ve daha fazla köprü ve binalarla beraber kendi bölgenizi daha üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış durumda ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Gerçekçi simülasyon unsurları ile beraber yer alabildiğimiz yapımında sıfırdan bir şeyi kurabiliyor ve şehrin her bir adımını tek tek atmaya hazırlanıyoruz. Çünkü burada istediğimiz gibi hayalimizdeki şehri korumak için tüm imkanlar bizlere veriliyor ve her bir unsur ile tek tek uğraşmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir noktaya kendi binalarımızı dikebiliyor, eğimli arazilerde daha farklı şekillerde yol alabiliyor veya hem yollarla hem de köprülerle beraber oyunda gidişatımıza yön vermek durumunda kalıyoruz.
 
 

Bunun dışında elbette sadece insanların konaklayacağı binalardan yani apartmanlardan haricinde diğer taraftan şehre yön verecek itfaiye kuruluşları, su idaresi, belediye binası ve daha fazla kuruluşla beraber bu binaları dikebiliyor ve şehrin ihtiyacı olan tüm unsurlarını bu şekilde karşılayabiliyorsunuz. Gerçek hayattan ilham alınan yapısıyla beraber bizlere sunulan bu yapım elbette şu anda yeni bir ek paketiyle beraber büyük oranda eleştiriliyor ve Steam sayfasına bakacak olursak karışık incelemelere sahip olduğunu görebiliyoruz. Çünkü oyun ilk etapta büyük performans ve optimizasyon sorunları ile beraber bizlerin karşısına çıktı ve bu sorunu çözmek için geliştirici ekip kollarını sıvadı ancak bugüne kadar büyük bir gelişmenin ne yazık ki ortada olmadığını görebiliyoruz.

Bu kapsamda oyunda yer aldığınız süre boyunca elbette birçok sorunun olduğundan bahsedebiliyor ve yeni ek paketin de aynı şekilde bir hayli eleştirildiğini aktarabiliriz. Zaten haberimize bahsettiğimiz gibi yeni ek paket şu anda tamamen ücretsiz olmuş durumda ve ana oyuna tamamen bedava bir şekilde eklenmiş seviyede. Dolayısıyla ek paketi daha önce satın aldıysanız iadeleriniz otomatik olarak gerçekleştiriliyor ve böylece paranın cebinde kalabiliyor. Zaten geliştirici ekip bu ek paketten dolayı yaşanan üzüntüden oldukça derinden sarsıldığını aktarıyor ve kullanıcılardan büyük oranda özür dilediğini aktarabiliyoruz. İlerleyen süreçte umarım ki daha güzel gelişmelerle beraber bizlerle karşılaşabilir ve daha canlı bir oyun görüntüsüyle ve aynı zamanda sorunsuz bir oyun deneyimine yaşayabiliriz.
 
Sıfırdan şehir kurabileceğimiz ve bu şehri metropole dönüştürebileceğimiz yapımda gelişen bir metropol ile beraber elbette yapabileceklerimiz sınır tanımıyor. Kendi yaratıcılığımızı ortaya çıkarmak ve aynı zamanda problem çözme becerilerimizi ön plana koymak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve ilk kez büyük çapta bir şehir inşa etmek durumunda kalıyoruz.
 
İlk oyunun ardından elbette ikinci oyun içerisinde daha geniş ve kapsamlı bir simülasyon unsurları ile beraber karşılaşabiliyor ve canlı ekonomi sistemleriyle beraber de hem ekonomimizi burada yükseltmeye çalışıyor hem de diğer taraftan nüfusumuzu arttırmak durumunda kalıyoruz. Nüfus arttırma politikası elbette şehrimiz için en iyi şekilde karşımıza çıkıyor ve hem çalışma alanında yani hem sanayi alanında hem de diğer doğrudan halk anlamında oldukça zorlu durumlar bizlere sunuluyor. Başlamak için oyunda elbette şehrimizin temellerini atmaya koyuluyor ve günlük hayatın yaşantısını burada mümkün kılmak için elimizden geleni yapmaya başlıyoruz.
 
 
 
Kurduğumuz her binayla ve eğlence parkı ile beraber de nüfusun eğlenmesine yardımcı olabiliyoruz. Günlük hayatı en iyi şekilde yaşatabileceğimiz ve aynı zamanda altyapıyı ve sistemleri kurabileceğimiz yapımda her bir durum ve her bir unsur tamamen bizim elimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Yapabileceklerimiz burada tamamen diğer oyunculardan farklı oluyor ve dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca her bir noktaya tek tek dokunabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve aynı zamanda gerçekçi yapılarla beraber ilerleyebileceğimiz yapım sınırsız bir dünya kurma deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, bir binayı alıp başka bir yere taşıyabiliyor, bir binayı yıktıktan sonra elbette oraya farklı şekilde binalar dikebiliyor veya tamamen farklı şekillerde yol alabiliyorsunuz. Dolayısıyla tamamen iplerin sizin elinize olduğunu aktarabiliyoruz. İnşa etme mekaniklerinden strateji unsurlarına kadar elbette burada çok farklı şekillerde planlamalar yapabilir ve alacağımız her kararla beraber şehrin gidişatına yön verebiliyoruz.
 
Her bir kararla beraber burada gidişatımız farklı şekillerde etkilenirken elbette şehrimizi ne kadar geliştirmek için ne kadar altyapının gerektiği de burada karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca şehrin altyapı sorunlarına bir göz atmaya hazırlanıyor, halkı en iyi şekilde yönetmek ve aynı zamanda onlara en iyi şekilde hizmet sunmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve her bir unsurun bizim elimizde olduğunu aktarabiliyoruz. Bir yandan ekonomiyi desteklerken diğer yandan ise ticareti kullanmak stratejik ve planlama konusunda elbette üst düzey bir yapıyı bizlere sunuyor.

Bunun dışında şehrin temellerini atmaktan ziyade elbette burada daha farklı yapılar inşa etmek durumunda kalıyor ve yerel endüstrilere burada enerji sağlamak durumunda kalıyoruz. Elbette oyunda yerleşim yerlerini bir tarafa sanayi kısımlarını ise diğer tarafa inşa edebilir ve şehrin bu kısımlarını istediğiniz şekilde ayırmak durumunda kalıyorsunuz. Her şeyi üretmek ve her şeyi oluşturmak tamamen size kalmış durumda diyebiliriz. Yerleşim bölgelerini, şehir merkezinin canlılığını ve diğer unsurları tamamen siz ayarlayabiliyor ve istediğiniz gibi bu oyunda ilerlemeniz mümkün olabiliyor.
 
 
 
Çeşitli değişiklikleri yapabileceğiniz ve şehrin bütçesini dengede tutmaya çalışabileceğiniz bu yapımda vatandaşların ihtiyaçlarını istediğiniz şekilde karşılamak durumunda kalıyorsunuz. Elbette bu ihtiyaçları karşılamak sizin temel hedefiniz olarak karşınıza çıkabiliyor. Dolayısıyla burada yapacağınız hamleleri her zaman nüfusun yani vatandaşın lehine yapmak durumunda kalıyorsunuz. Vatandaşın isteklerini karşılamak, onların bütçelerini ayarlamak ve aynı zamanda şehri daha canlı bir şekilde geliştirmek tamam mı bizim işimiz oluyor. Elbette şehir içerisinde yaşayan nüfusunun artış göstermesiyle beraber onları iş konusunda istihdam sağlamanız gerekiyor ve bunun dışında onların geçimlerini sağlamak için de burada elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Yaşam ve nefes alan bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca dinamik unsurlarında aynı şekilde burada olduğundan bahsedebiliyor ve her dünya gibi bu dünya içerisinde de zaman zaman değişkenliklerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla yavaş yavaş veya daha hızlı bir şekilde dünyanın atmosferinin değiştiğini ve diğer taraftan ise mevsimlerin ve hava durumlarının geçiş yaptığı bu yapımda her bir durumla beraber karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve ilk oyunda olduğu gibi aynı zamanda bu oyun içerisinde de doğal afetlerin ve diğer tehlikeli unsurların bulunduğundan bahsediyoruz.
 
Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de üst düzey bir Gerçekçilik söz konusu diyebiliriz ve her bir unsurla beraber Gece ve gündüz döngüsünün oluşmasıyla ve diğer taraftan mevsimlerin geçmesiyle beraber her ortama ayak uydurmanız gerekir ve şehrinizin altyapısına buna göre ayarlamanız lazım. İşte bu durumda sizde elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve her bir unsura karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor. Dinamik geçiş unsurları ile beraber Elbette burada yaz mevsiminden kış mevsiminde veya Bahar aylarından diğer ortamlara kadar farklı şekillerde mevsimsel geçişin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Elbette kış olduğunda karların yağması ile beraber şehrin bitki örtüsünün bembeyaz olmasını görebilir ve burada gerçekçi bir hissiyatla beraber içinizden açılmasını sağlayabiliyorsunuz. Diğer taraftan mevsimlerin baharla beraber yaza ulaşması Elbette ortalığın güneşte olmasıyla gerçekten içiniz rahatlayabiliyor ve Her ortama ayak uydurabiliyorsunuz. Elbette kışın getirmiş olduğu soğuklarla beraber ısınma ihtiyacını karşılamak tamamen size işiniz oluyor veya diğer taraftan yazın gelmesi ile beraber sıcakların bir hayli yüksek olması ve aynı zamanda vatandaşların klima açmasını sağlayacak elektrik ihtiyacını karşılamak tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Dikkat çekici kararların arkasında olabildiğimiz ve gerçekçi detaylarla beraber simülasyon unsurlarının harmanlandığı bu yapımda yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamaya hazırlanıyor ve kendi becerilerimizi ön plana çıkarmayı bekliyoruz. O gün içerisinde hayallerimizdeki şehri inşa etmeye çalışıyor ve istediğimiz şekilde güzel bir şekilde işlenmiş yüksek çözünürlükte grafiklerle beraber de oyundaki yerimize almaya hazırlanıyoruz. Oyunda derin simülasyon unsurları bulunuyor ve yapay zeka ve karmaşık ekonomiden dolayı da Elbette zorlu anların olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Oyunda her kararımızla beraber şehrimizin durumu doğrudan etkileniyor ve kendi stratejimizi oluştururken elbette doğru zamanda doğru şekilde hamleler yapmamız lazım.
 
Problem çözerken ve değişime ayak uydururken yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor ve fırsatlara tepki verirken de aynı zamanda dünyanın etkileneceğini de unutmamamız gerekiyor. Sonsuz olasılıkların bulunduğu ve aynı zamanda kendi kalitemizden taviz vermeden şehirleri oluşturabildiğimiz yapımda gökyüzüne doğru uzanarak inşa etme durumuna geçiş yapabilir gökdelenler kurabilir ve haritaya doğru yayılmak tamamen mümkün olabilir. Dolayısıyla istediğimiz şekilde haritaya yayılmak için elimizden geleni yapmaya koyulabilir ve aynı zamanda şehrin tüm detaylarına biz hakim olabiliriz.
 
Yapacağımız hamlelerin oldukça fazla değişkenlik gösterdiği bu yapımda kararlarımız her vatandaşın durumunu etkiliyor ve aynı zamanda onların hayat yörüngesini belirliyor. Zenginlikten iyiliğe kadar oldukça farklı duygular içerisine geçiş yapabilen bu karakterlerin elbette durumunu tamamen biz etkileyebilir ve onların her duruma sağlam bir şekilde uyanmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda vatandaşlarımızın mutlu olmasını sağlamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve onların şikayetlerini de oradan dinlememiz gerekiyor. Çünkü nüfusumuz arttıkça daha fazla sorumluluk sahibi olmaya hazırlanıyor ve onların mutluluğu demek elbette şehrimizin daha fazla gelişmesi ve hatta metropol haline gelmesi demek anlamına geliyor. Dolayısıyla şehrimizin büyümesi tamamen vatandaşlarımızın mutluluğuyla bağlantılı olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Ne kadar çok mutlu karakterler ortaya çıkarabilirsek ve ne kadar çok vatandaşımızı mutlu edebilirsek o kadar çok hızlı bir şekilde büyüyebilir ve ona göre de kendi altyapılarımızı oluşturabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu dengeleri oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve istediğimiz şekilde istediğimiz alanlarda ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu sayede hem problem çözme tekniklerini uygulamaya hazırlanıyor hem de hayallerimizi şehri inşa etmek için bize fırsat veriliyor. Dolayısıyla ilgi çekici grafiklerle animasyonlarla beraber de yer alabileceğimiz yapımda canlı unsurların olduğundan bahsedebiliyor ve bu unsurları dilediğimiz şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz.

Hayallerimizdeki şehri inşa etmeye hazırlandığımız bu yapımda şehrin ikliminin elbette farklı şekillerde bize sunulduğunu da yukarıda bahsettik. İklimlere karşı hazırlıklı olmak tamamen bizim işimiz oluyor ve aynı zamanda altyapıyı en iyi şekilde ayarlamak tamamen bizim hamlelerimize göre değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında oyunda elbette çevre unsurlarının çok farklı şekillerde hal alabildiğini aktarabiliyor ve artan kirlilikle değişebilir hava durumları ile beraber de ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Bununla beraber zorlu durumlarda kalabiliyor, mevsim değişiklikleriyle beraber gelen zorluklara göğüs germek durumunda kalıyor ve aynı zamanda mevsim değişiklikleri arasında şehrimizi genişletmek istiyoruz. Bunu yapmadan önce elbette şehrin ve mevsimin getirdiği gereklilikleri yerine getirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Örneğin kış aylarına yavaş yavaş yaklaşılmasıyla beraber soğukların gelmesi elbette vatandaşların ısınma problemine de beraberinde getirir. Dolayısıyla ısınma problemine bir çözüm bulmak ve aynı zamanda bu problemle beraber baş etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyunda her bir vatandaşımızla aslında tek tek ilgilenmeye çalışıyor ve bununla beraber de istediğimiz gibi oyunda ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu şekilde şehrimizi genişletebiliyor, metropol haline getirebiliyor, istediğimiz gibi daha farklı yapılarla beraber vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyor, eğlence sektöründen hizmet sektörüne, sanayiden çok farklı alanlara kadar istediğimiz gibi binaları buraya dikebiliyor veya diktiğimiz yeri beğenmedikten sonra oraya yıkıp yeni bir bina sağlayabiliyoruz.
 
 
 
Ancak yıktığınız binalarla beraber elbette oradaki çalışma alanından da üzerine bozabiliyor ve yerine daha düzgün bir şekilde yapı inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla ilgi çekici unsurlarla beraber oyunda yer almayı bekliyor ve aynı zamanda istediğiniz gibi oyun içerisinde ilerlerken yapacağınız hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz oyun içerisinde kısacası bu tarz bir yapı yer alıyor ve simülasyon unsurları ile beraber de inşa etme mekanikleri arasında gidip geliyorsunuz. En iyi şehri inşa etmeye çalışabileceğiniz ve diğerlerinden farklı olabileceğinizi bu yapımda yapacağınız her hamlelerin bir sonucu bulunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Cities: Skylines Platformlar: PC XBOX ONE Geliştirici: Colossal Order Dağıtıcısı: Paradox Interactive Tür: Simülasyon Çıkış Tarihi: 10 Mart 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 5 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 6 Saat önce Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 7 Saat önce Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 8 Saat önce Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler