CoD Yapımcılarının Oyunu TitanFall'dan Detaylar

06.06.2013 19:04 Samet Konuksal


    Call of Duty serisinin yaratıcıları tarafından kurulan yeni stüdyo Respawn Entertainment'in ilk oyunu uzun süreden beri geliştiriliyor. Game Informer'ın yeni sayısında yer alacak olan TitanFall, derginin sanal sürümünün vaktinden önce yayınlanmasıyla ortaya çıktı. Böylelikle dergiden oyun adına ilk detaylar geldi.
 
    Belirtilenlere göre TitanFall, bir FPS oyunu olacak ve PC, Xbox One ve Xbox 360 için çıkacak. Oyunun PC ile Xbox One sürümü Respawn Entertainment tarafından geliştirilirken, Xbox 360 sürümü başka bir geliştiricinin ellerine bırakılacak. 
 
    İlk başta bu nesil konsollar için hedeflenen TitanFall'ın gelişiminin ilerleyen dönemlerinde bu fikirden vazgeçilmiş. Zira bu nesil konsollar, Respawn'ın geliştirdiği TitanFall'ı çalıştırabilecek seviyede değillermiş. Belirtilenlere göre Respawn Entertainment, TitanFall'ı Valve'in Source oyun motorunun epey geliştirilmiş haliyle yapıyor. Böylelikle oyun, konsollarda sabit 60 FPS değerini görebiliyormuş.
 
    2014 senesinin bahar dönemine göz kırpan TitanFall, insanlar ile titanların mücadelelerini konu alacak. Senaryo modunun haricinde multiplayer moduna da sahip olacak olan oyunun bu bölümünde titanları yönetmek mümkün olacak. Oyunun tamamında Kinect oynanışı mümkün olmasa da, bazı bölümler Kinect kullanımına müsait olacak.
 
    Alınan haberlere göre Game Informer'ın TitanFall için ayırdığı metinde, oyunun neden Xbox ve PC'ye özel olduğuna dair bir bilgi de yer alıyormuş. Yapılan açıklamalarda Respawn Entertainment yetkilileri, oyun için çalışan ekibin fazla büyük olmadığını, bu yüzden ağırlıklarını tek bir konsola verdiklerini belirtmiş. Ardından yapımcı ekip, piyasaya kötü bir PS4 sürümü sunmaktansa, oyunun PS4 sürümünü iptal etmeyi tercih etmiş.
 
    Yapım aşamasından bazı teknik detaylarla ilgili açıklamalar da yapan Respawn yetkilisi, "Yeni bir mimari üzerinde çalıştığımızdan dolayı Xbox One'ın 5GB'lık RAM'ini aktif olarak kullanamıyoruz. Elimizde PS4'ün 8GB'lık RAM'i olsaydı, onun da tamamını kullanmak mümkün olmazdı." sözlerine yer vermiş. Ayrıca yetkili isim, Xbox One'ın bulut sisteminin kendilerine yardımcı olduğunu belirtmiş ve eklemiş; "Bulut sistemi olmasaydı oyunun bu güçte çalışması imkansız olurdu."
 
    Gelen haberlerde, Game Informer'ın TitanFall için ayırdığı yazı metninde oyun içi görsellerin de bulunduğu belirtiliyor. İlerleyen saatlerde bu görselleri görme fırsatına erişebiliriz. Bekleyelim...

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Titanfall Platformlar: PC XBOX 360 XBOX ONE Geliştirici: Respawn Entertainment Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 11 Mart 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler