Counter-Strike için Source, Source 2 ve UE karşılaştırma videosu yayınlandı

27.03.2023 17:58 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde Counter-Strike 2'nin duyurulmasıyla beraber oyun camiasını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Bu heyecanla beraber oyundaki değişiklikleri görmek isteyen oyuncular araştırmaya koyuldu. Bu kapsamda birçok detay yayınlandı ve şimdi ise YouTube üzerinde CS:GO MEMES adlı bir kullanıcı Counter-Strike'ın Source, Source 2 ve Unreal Engine 5 sürümleri arasında yeni bir karşılaştırma videosu paylaştı.
 
Bu video, yakın zamanda duyurulan Counter-Strike 2'den neler bekleyebileceğimiz konusunda bizlere fikir veriyor.
 
Counter Strike 2 bu yaz geliyor
 
 
 
Yıllara meydan okuyan rekabetçi nişancı oyunu CS:GO'ya yeni bir güncelleme şeklinde gelecek olan Counter Strike 2, rekabeti üst düzeye çıkartmak istiyor. Bu kapsamda oyun yeni bir oyun motoruna taşınıyor ve birçok özellik elden geçiriliyor. Çok önemli değişikliklerin yer aldığı CS-2'de özellikle smoke ve sub-tick sistemi dikkat çekiyor.
 
Smoke artık yeni oyun motoruyla beraber çevreyle etkileşime geçerek bölgenin yapısına uyum sağlıyor ve yayılıyor. Bunun yanı sıra smoke üzerine bomba atılınca anlık olarak smoke kalkıyor ve bu süreçte rakipleri gafil avlayabiliyorsunuz. Üstelik smoke içerisinde ateş edilince merminin atıldığı yerden küçük bir hava boşluğu oluşuyor.
 
 
 
Diğer yandan sub-tick ile beraber rekabetçi deneyim üst düzeye taşınıyor. Artık yaptığımız hamleler oyun içerisinde gerçek zamanlı işleniyor ve herkes aynı senaryoyu anlık olarak aynı şekilde oyunda görebiliyor. 
 
Birçok değişikliğin yer aldığı oyunun üç farklı oyun motoruyla karşılaştırma videosu yayınlandı. Bu değişikliklere göz atmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Ek olarak Unreal Engine 5'te CS olsaydı nasıl olurdu sorusunun yanıtı da aşağıdaki videoda yatıyor.
 
Counter-Strike - Source, Source 2 ve UE karşılaştırma videosu
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Counter Strike: Global Offensive Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Ağustos 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Kütüphanesinden Mayıs Ayında 25 Oyun Ayrılıyor 17 Nisan Ghost of Tsushima PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 17 Nisan Xbox Game Pass'e Nisan Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Nisan Assassin's Creed Mirage Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynanabiliyor 17 Nisan GTA Yayıncısı Take-Two İşten Çıkarmalara Hazırlanıyor 17 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler