Crytek, 15 Çalışanını İşten Çıkardı

02.02.2017 01:34 Gazali Çetinkaya

   1999'da üç Türk kardeş olan Cevat, Avni ve Faruk Yerli tarafından kurulan video oyun şirketi Crytek'in finansal sıkıntıları devam ediyor.
 
   İlk olarak uzun bir süre çalışanlarına maaş ödeyemediği ortaya çıkan ve ardından da Budapeşte (Macaristan), Sofya (Bulgaristan), Seul (Güney Kore) ve Şanghay (Çin) stüdyolarını kapatan şirket bu kez 15 çalışanını işten çıkardı.
 
   İşten çıkarılanlar ise Avrupa ve Kuzey Amerika pazarında bulunan oynaması ücretsiz FPS oyunu Warface üzerinde çalışan kişilerdi ve şirketin Almanya Frankfurt ofisinde yer alıyorlardı. Crytek, yaklaşık 2 hafta önce Warface'i Rus yayıncı firması My.com'a sattığını duyurmuştu. Bu haber de Warface'in satılmasından kısa bir süre sonra geldi.
 
   Crytek'in ortak kurucusu ve yönetim sorumlusu Avni Yerli basın bülteninde, şirketin oyun geliştirme ve teknolojiye odaklanmak için işleri küçültme sürecinde olduğunu belirtti ve şu şekilde devam etti.
 
"Maalesef, bu sürecin kaçınılmaz etkilerinden birisi de bugün duyurduğumuz işten çıkarmalar oldu. Crytek'teki her bir kişinin gayretli çalışması ve özverisi için son derece minnettarız ve elveda demek zorunda olduğumuz takım üyeleri bu minnettarlığın yansıması olan kapsamlı bir destek alacaktır."
 
   Son olarak Avni Yerli işten ayrılan kişilere yeni iş bulma konusunda yardımcı olacaklarını da söyledi.

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 3 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 3 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 4 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 5 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler