Dark Souls 60 Saat Sürecek ve 100 Çeşit Düşman Var

Şu fareyi haklayacak bir kedi yok mu?
08.02.2011 21:12 Alkan Adakaner


     Sadece Playstation 3'ün değil bu neslin en iyi oyunlarından birisi olan Demon's Souls'un devamı diyebileceğimiz Dark Souls ile ilgili yeni ayrıntılar açıklandı. Anlaşılan bizi uzun süre uğraştıracak büyük bir macera bizi bekliyor.
 
     Dark Souls'un yönetmeni hidetaka Miyazaki'nin açıklamalarına göre Dark Souls 60 saat civarında sürecek. Tabi biz bu sürenin çok daha uzayacağını tahmin ediyoruz, çünkü karşımıza tek düze bir oyun yok. Demon's Souls ise normalde 30-40 sürüyordu, ama bu süre de uzayabiliyordu.
 
      Bunun yanı sıra Demon's Souls'ta 30 farklı düşmanla karşılaşırken Dark Souls'ta bu rakam 100'e çıkacak. Gerçekten de tam anlamıyla çılgın bir rakam olduğunu söyleyebiliriz, çünkü Demon's Souls'u oynayanlar hiç bir düşmanın oyuna laf olsun diye koyulmadığını bilirler.
 
      Dark Souls'ta yeni büyü ve silahların olacağını önceki haberlerimizde size aktarmıştık. Şimdilik yeni silahlar ve büyüler hakkında bilgi sahibi değiliz, ama tıpkı Demon's Souls'ta olduğu gibi (bkz demonssouls.wikidot) Dark Souls için de wikipedia sayfası hazırlanıyor. Bu sayfada bütün silahları göreceğimize eminim. Namco Bandai, wikidot'taki strateji rehberini Demon's Souls'un Avrupa sürümüne de koymuştu.
 
       Hidetaka Miyazaki ayrıca Dark Souls için şu an indirilebilir içerik düşünmediklerini ve yeni eşyalar gibi şeyleri DLC olarak satmayacaklarını söyledi. Zaten oyunda fazlasıyla silah ve zırh vs bulunuyor. Yine de bir açık kapı bırakan Miyazaki, eğer gerçekten de ilgi çekici bir şeyler olursa indirilebilir içerik olarak sunabileceklerini de ekledi.
 
      Dark Souls adının nasıl belirlendiği ile ilgili açıklamalar da yapan yönetmen, Project Dark olarak duyurulan oyunları için Dark Ring adını düşündüklerini, ama bu ismi İngilizce'de bir argo olduğu için kullanmadıklarını söyledi. Dark Race adını ise lanetlenmiş insanların mücadelesinin yaşanmasından dolayı düşündüklerini de söyleyen Miyazaki, Dark Lord gibi bir adı bile gündeme getirdiklerini belirtti.
 
       Geliştirici ekip son olarak Dark Souls adına karar verse de oyunun konseptinde hala bir "Dark Ring" var, çünkü oyundaki bir yüzük olan "Dark Ring" oyuncuların lanetlendiklerinin işaretiymiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dark Souls Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: From Software Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 7 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL Wallachia Sezon 1'de İlk Finalist Xtreme Gaming Oldu! 18 Mayıs MSI 2024'te Finalin Adı Belli Oldu! 18 Mayıs Yeni Call of Duty Oyunu İlk Günden Game Pass'te Olacak! 18 Mayıs Sevilen Strateji Oyunu Steam'de Ücretsiz Oldu: Kaçırmayın! 18 Mayıs Hellblade 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 18 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler