David Jaffe: "God of War'ın Dövüş Mekaniği Sığ"

27.05.2013 10:58 Talha Aynacı

 
   İngiliz oyun dergisi EDGE'e konuşan, Twisted Metal ve God of War serilerine hayat veren isim olarak tanınan David Jaffe'den ilginç bir açıklama geldi.
 
   Jaffe, God of War'ın savaş sisteminde aslında çok da fazla bir şey olmadığını ancak roller coaster tadındaki heyecanlı görünüşüyle, gözlerin bu detaydan uzaklaşmasını sağladığını söyledi:
 
 
"Bana göre; dövüş mekaniği, bölgesel meydan okumalar, keşfetme: hepsin maceranın bir parçası ve bunlar bir araya geldiğinde oyuncuyu daha ileri taşıyabilecek itici güç ortaya çıkıyor. GOW'un oyun döngüsü aslında çok basit.
 
Şayet çok fazla para istemeyen bir oyun olsaydı,  kesinlikle başarısız bir oyun olurdu. Çünkü her bir köşede yapacak yeni bir şeyler bulduğunuz bir yapısı olmasa, çekirdekte oyunun sığ bir dövüş mekaniğine sahp olduğunu hissederdiniz. Kasıtlı olarak sığ bir mekaniği var çünkü, oyun mekaniklerinin deneyimi aşacak kadar güçlü olmasını istemedik."
 
 
"Mesela DMC tadında bir oyun olsaydı, aklınızda bir sürü dövüş tarzı, farklı kombolar yer alırdı ve bu sizi esas maceradan alıkoyardı. Evet, dövüş sistemi derin değil ama yazılımcılarımız sağ olsun, akıcı bir görüntüsü var."
 
   İlginç bir şekilde Jaffe, DMC gibi bir oyun değil, kendinizi büyük bir macera/aksiyon filminin içinde hissedeceğiniz bir yapımla çıkagelmek istemiş. Daha az dövüş odaklı... Tıpkı Nintendo'nun efsane yapımı The Legend of Zelda gibi!
 
 
"Bugün olsa, The Legend of Zelda'ya daha çok benzeyen bir oyun yapardım."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
God of War Ascension Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Santa Monica Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action Çıkış Tarihi: 13 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 9 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler