Dead Rising 3'ün PC Sürümünden 30 FPS Kilidini Kaldırma Yöntemi

06.09.2014 14:31 Samet Konuksal


    Capcom'un ilk başta Xbox One'a özel olarak sunduğu açık dünyalı zombi oyunu Dead Rising 3, PC için de çıktı. Fakat daha önce firma, oyunun PC sürümünün 30 FPS kilidiyle çıkacağını açıklamıştı. Bu kilidi kaldırmak pek de uzun sürmedi.
 
    Capcom'un oyuna koyduğu 30 FPS kilidini kaldırmak için, 'deadrising3.exe' uygulamasının bulunduğu klasöre 'user.ini' adında yeni bir dosya açmanız gerekiyor. Açtığınız INI dosyasının içine ise 'gmpcr_unlock_frame_rate=True' satırını tırnaklar olmadan eklemek, 30 FPS kilidini kaldırmak için yeterli. 
 
    Ancak bu noktada bir uyarı yapmamız gerekiyor. Çünkü Capcom, defalarca oyunu 30 FPS için optimize ettiğini belirtiyordu. Yani PC'nize güvenmiyorsanız bu yöntemi uygulamak Capcom tarafından pek önerilmiyor. 
 
    Yine de Digital Foundry ekibi, overclocklu i5 3570K işlemci ve GeForce GTX 780 ile yöntemi denemiş ve sonuçlarını okuyucularıyla paylaşmış. Test sonuçlarına göre bu sistem, oyunu 1080p çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda sabit 60 FPS ile çalıştırmaya yetmemiş.
 
    Sonuçlara göre test sırasında işlemci kullanım oranı %70 - %100 arasında değişirken, ekran kartı kullanım oranı da %95 - %100 arasında gidip gelmiş. Yani Capcom, gerçekten de optimizasyon konusunda başarısız bir iş ortaya koymuş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Rising 3 Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 5 Eylül 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 88 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 12 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler