Dead Space 2'den İlk Detaylar

10.12.2009 11:54 Ersin Kılıç

 
Uzun süren dedikodular sonrası hafta başında süpriz bir şekilde duyurulan Dead Space 2 için ilk detaylar gelmeye başladı.
 
Oyunun duyurusundan sonra GameInformer, oyun hakkında ilk detayları paylaşacağını açıklamış ve derginin kapağında yer alacak olan Dead Space 2'den bir görüntüyü oyunseverler ile paylaşmıştı.
 
GameInformer'ın paylaşacağı bilgilere erkenden ulaşan RelyOnHorror sitesi, oyun ile alakalı ilk detayları gün yüzüne çıkardı.
 
Bu detaylardan en önemli olanı oyunun ilk Dead Space'den tam üç yıl sonrasını konu alacağı oluyor. Bu üç yıllık süre ne şekilde oyunculara aktarılacak bilinmez ama (belki yeni bir animasyon filmi) yeni durağımız ilk oyundakinden çok daha büyük bir istasyon olan Sprawl olacak.
 
İlkinden çok daha fazla korku öğelerine sahip olacağı söylenen oyunda ayrıca çok daha fazla boss savaşı olacağı da belirtiliyor. İkinci oyundaki bir diğer yenilik ise artık uzay boşluklarında veya yer çekimi olmayan kısımlarda sıçradığımızda, havada süzülürken ateş edebileceğiz.
 
Oyunun geçeceği yer olan Sprawl ise oldukça devasa olacak. Hatta burada hükümetin halk için inşa ettiği okul, klise ve marketler gibi kamu alanlarına da rastlayacağız. Büyüklüğü göz önüne alındığında Sprawl için "tıpkı bir şehir gibi" benzetmesi yapılmış. İlk oyunun geçtiği gemi olan Ishımura, Sprawl ile kıyaslandığında oldukça küçük kalacak.
 
Ve oyun ile ilgili açıklanan en ilginç detay ise ilk oyunda ağzından bir kelime bile duymadığımız Isaac'ın konuşabileceği. 
 
Oyun ile ilgili ortaya çıkan son detay ise multiplayer özellikleri ile ilgili. Hatırlarsanız daha önce bir iş ilanı sonucu Dead Space 2'de multiplayer özelliği olabileceği dedikodusu yayılmıştı. Anlaşılan o dedikodu doğru çıktı.
 
Kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead Space 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Visceral Games Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: Action Çıkış Tarihi: 25 Ocak 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 1 Saat önce FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 1 Saat önce Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 2 Saat önce Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 7 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler