Devam Oyunu Niteliğinde 7 DLC

30.06.2022 12:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Ana oyunun sonrasında yayınlanan ek paketler (DLC), çoğu zaman yan görevleri ve ek içerikleri oyunculara sunan bir yapı sergiliyor. Ancak kimi DLC'ler oyunun hikayesini devam ettiriyor, hikayeye farklı açılar ekliyor ve bir şekilde ana oyundaki açıkları kapatabiliyor.
 
Bu listemizde sizlere ana oyunun hikayesini devam ettiren ve hikayeyi farklı açıdan görmemizi sağlayan devam oyunu niteliğindeki 7 DLC'ye göz atacağız. Öte yandan bu listemiz en iyi devam oyunu niteliğindeki DLC'leri temsil etmiyor. İşte ek paketler: 
 
1- Secrets Of The Maw (Little Nightmares) 
 
 
 
Tarsier Studios tarafından 2017 yılında oyunculara sunulan Little Nightmares, oyuncuları karanlık ve kapalı bir atmosfere götürerek korku deneyimini başka bir açıdan sunuyor. Little Nightmares ile oyuncular küçük bir çocuğun gözünden devasa ve korkunç bir dünyayı deneyimliyor. Çocuk, karanlık odalardan ve mekanlardan ilerleyerek, Maw olarak adlandırılan bu yer tuhaf insanlarla dolu. Oyuncular bu insanlara yakalanmaktan kaçınmaları gerekiyor. 
 
Ana macera Six adlı bir kızı takip etse de Secrets Of The Maw yolculuğa birkaç yeni bölüm ekliyor. Maw adlı ek pakette oyuncular, Runaway Kid adında farklı bir karakter olarak yola koyuluyor. Bu DLC ile oyuncular Maw bölgesinin farklı bir yanını görebiliyor ve yeni tehditlerle yüzleşebiliyor. 
 
2- Iceborne (Monster Hunter World) 
 
 
 
Büyük bir ilgi gören Monster Hunter serisinde oyuncular büyük canavarların yer aldığı büyük bir dünyaya atılır. Ana görev içerisinde Oyuncular, efsanevi ejderhalar da dahil olmak üzere büyük bir dünyayı keşfedebilir.
 
Monster Hunter World için çıkartılan Iceborne genişletme paketi oyunculara ana oyunun haricinde iki kat daha içerik sunuyor. Yepyeni bir bölgeye geçiş yapabileceğiniz bu DLC içerisinde yeni canavarlar, yeni hikayeler, yerler, farklı kombinasyonlar, zırhlar, aletler ve daha fazlası bulunuyor.
 
3- Seed Of Evil (Mutant Year Zero) 
 
 
 
3D sıra tabanlı strateji oyunu olarak karşımıza çıkan Mutant Year Zero  kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Bu dünyadaki baskın tür ise çevre ile mutasyona uğramış insansılardan ve geriye kalan hayvanlardan oluşuyor.
 
Oyunda, Eden olarak bilinen bir yer altı cennetine denk gelen bir ekibi kontrol ediyorsunuz. Ana hikayenin ardından Seed Of Evil adındaki bu ek paket oyunculara ana hikayenin devamını sunuyor. Hikaye, mutantlar, Eden'in varlığı ve insanlığın geleceği hakkında ortaya çıkan gerçeklerle devam ediyor.
 
4- Burial At Sea (Bioshock Infinite) 
 
 
 
İlk iki Bioshock oyunu suyun altında geçse de Bioshock Infinite gökyüzünde kurularak senaryoyu tersine çeviriyor. Oyunda Booker DeWitt olarak oynuyor ve Elizabeth adındaki bir kadını kurtarmak için gökyüzü şehri Columbia'ya gönderiliyorsunuz. Bu macerada beklenmedik olaylar yaşanıyor.
 
Burial At Sea paketi sayesinde hikaye burada sona ermiyor. Bu DLC oyunculara iki ayrı bölüm sunuyor. Oyuncular bu ek paketle beraber artık taşıyabileceği tüm silahlar ve plazmitlerle Rapture'ı, korkunç çöküşünden önceki haliyle deneyimleyebiliyor.
 
5- Far Harbor (Fallout 4) 
 
 
 
Meşhur açık dünya rol yapma oyunu Fallout 4'ü bitiren oyuncular için yeni bir içerik sunan Far Harbor ile oyuncular yeni bir davada genç bir kadın ve gizli bir synth kolonisinin peşine düşüyor. Bu ek paket ile oyuncular yüksek radyasyonun hakim olduğu gizemli Far Harbor adasına doğru bir yolculuğa çıkıyor.
 
Far Harbor bölgesindeki kaosu düzeltmeye çalışan oyuncular yeni ölümcül yaratıklarla ve zindanlarla karşılaşacak. Bu paket Fallout 4 için çıkan en büyük ek içerik.
 
6- Nyakuza Metro + Online Party (A Hat In Time)
 
 
 
3D platform türü günümüz modern oyun dünyasında arka planda kalsa da A Hat In Time gibi oyunlar bir yandan eğlenceli ve bir yandan da zorlu bir deneyim sunuyor. Oyunda Hat Kid olarak bilinen karakter ile Time Pieces adlı geminiz için yakıt bulma amacıyla renkli bir dünyaya giriş yapıyorsunuz. Canlı kasabalardan perili ormanlara kadar uzanan bu macerada bir dizi karakterle de etkileşime girebiliyorsunuz. 
 
İhtiyacınız olan tüm yakıtı topladıktan sonra Nyakuza Metro'su da dahil olmak üzere yeni bölgelere istediğiniz gibi gidip gelebiliyorsunuz. Bu DLC, yeni bir alanı, macerayı ve çok çeşitli etkinlikleri sunuyor.
 
7- Shipwrecked (Don't Starve) 
 
 
 
Hayatta kalma aksiyon macera oyunlarından biri olan Don't Starve, Klei Entertainment tarafından oyunculara sunuldu. Oyunda oyuncular karanlık bir ülkede mahsur kalan ve bir bilim adamı olan Winston olarak oynuyor. Buradaki amaç ise mümkün olduğu kadar uzun süre hayatta kalmak. Hayatta kalmak için büyük bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. 
 
Don't Starve için çıkarılan Shipwrecked ek paketi, yeni ve kapsamlı bir senaryoyu içerisinde barındırıyor. Bu genişletme paketinde bir adada mahsur kalacak ve uçsuz bucaksız bir denizde açlıktan ölmemek için çaba göstermeniz gerekecek.
 
Listemizin burada sonuna geliyoruz. Bu listemizde sizlere devam oyunu niteliğinde ve bolca ek içerik sunan 7 DLC - ek paketi derledik. Elbette bu paketler haricinde daha birçok DLC bulunuyor. Siz de etkilendiğiniz ek paketleri, ana oyunuyla beraber yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Ana oyuna sahip olan ancak ek pakete sahip olmayan oyuncular için bu yorumlar tavsiye niteliğinde olacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
610 TL'lik Oyun Steam'de Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Oldu 1 Saat önce Dragon’s Dogma 2 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 1 Saat önce Konami, İki Klasik Felix the Cat Oyunundan Oluşan Retro Dijital Paketi Yayınladı! 2 Saat önce Diablo IV Artık Xbox Game Pass'te! 3 Saat önce PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler