Diablo 2 Yapımcısı: "Blizzard Artık Oyuncuları Anlamıyor"

05.11.2018 18:51 Gazali Çetinkaya

 
Diablo 2 yapımcısı eski Blizzard çalışanı Mark Kern, kişisel twitter hesabı üzerinden Blizzard Entertainment hakkında, özellikle Diablo Immortal duyurusuna ilişkin, bazı açıklamalarda bulundu.
 
"Söylemekten nefret ediyorum ancak gördüğünüz şey Blizzard'ın artık oyuncuları anlamadığı."
 
"Diablo'nun bir mobil versiyonuna sahip olmakta yanlış bir şey yok. Doğrusu, ben de böyle bir seçenek olmasını isterdim. Ancak oyunun tanıtılma şekli ve Blizzard yönetiminin tepkiyi tahmin edememesi beni şaşırttı. Blizzard eskiden gerçekten oyuncu odaklıydı."
 
Mark Kern ayrıca "Diablo 4 olmayacağını bilsek bile PC oyuncularına bir PC oyunu görecekleri şeklinde bir beklenti" yaratıldığını ve Blizzard'ın Diablo Immortal duyurusu ile oyunculara "sağ gösterip sol vurduğunu" belirtti.
 
Bethesda Softworks de E3 2018 basın konferansında The Elder Scrolls: Blades adlı bir mobil oyun duyurmuştu ve çok fazla bir olumsuz tepki almadı. Çünkü şirket sadece bu oyunu duyurarak tepki çekeceğini bildiği için çıkmasına daha çok zaman olan The Elder Scrolls VI'yı erkenden duyurdu. Blizzard ise BlizzCon 2018 açılış seremonisinin sonuna sakladığı duyuru mobil Diablo oyunu oldu ve oyuncuların asıl beklediği Diablo II'nin remaster sürümü ve Diablo IV hakkında hiçbir şey söylemedi. Buradaki haberde bahsettiğimiz üzere de oyunculardan çok sayıda olumsuz tepki aldı. 
 
NetEase ortaklığıyla geliştirilen ve hikaye olarak Diablo 2 ile 3'ün arasında geçecek mobil devasa çok oyunculu çevrimiçi aksiyon rol yapma oyunu Diablo Immortal iOS ve Android cihazlar için çıkacak. Çıkış tarihi açıklanmadı.

Sinematik duyuru fragmanını ve oynanış fragmanını buradaki haberden izleyebilirsiniz. 

İlgili İçerik Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler