Diablo IV'e Dair Tüm Bilgiler

04.11.2019 14:47 Özgür Eroğlu

 
Genel Bilgiler 
 
- Diablo IV; PC, Xbox One ve PlayStation 4 için geliştiriliyor ama büyük ihtimalle yeni nesil için de çıkacak. Mouse - klavye desteği sadece PC için geçerli olacak.
- Net bir çıkış tarihi belli değil. Yapımcılar hala yapılacak çok iş olduğunu söylüyor.
- Oyuna eklentiler ve genişleme paketleri gelecek. Oyunda, mikro ödemeler sadece kozmetik amaçlı bulunacak.
- Oyunda 5 farklı karakter sınıfı bulunacak ve hepsinin oynanışı kendine özgü olacak. Şu an için belli olan sınıflar; Büyücü, Druid ve Barbar sınıfı.
    
      Barbar (Barbarian) farklı saldırılara atayabildiği dört ayrı silah taşıma ve bunlar arasında       geçiş yapabilme becerisi kazandıran yeni Cephanelik (Arsenal) sistemiyle, eşi benzeri       görülmemiş gücüne güç katıyor ve acımasız yakın dövüş becerilerini en üst seviyeye taşıyor.
      
Büyücü (Sorceress), Diablo II'deki özüne dönerek düşmanları yok etmek için elementlere şekil veriyor; sivri buz parçalarıyla onları delik deşik ediyor, üzerlerine yıldırımlar düşürüyor ve gökten alev alev meteorlar yağdırıyor.
 
      Druid güncellenmiş oyun tarzıyla kurt adam, ayı adam ve insan biçimleri arasında akıcı       şekilde geçiş yapabilen vahşi bir şekil değiştirici ve Burnings Hells'in güçlerine karşı       doğanın öfkesini saçmaktan çekinmiyor. 
 
- Oyunda tek bir açık dünya bulunuyor ancak kendine özgü 5 farklı bölge bulunacak. MMO oyunlarında olduğu gibi haritayı diğer oyuncularla paylaşacağız ancak bu sürekli onlarla karşılaşacağız anlamına gelmiyor. Oyuncuların toplanabilmesi için özel bölgeler bulunacak. 
- Oyunda çevrimdışı bir mod bulunmayacak. Oyunun hikaye modunu tek başımıza oynamamız gerekecek ve istediğimiz zaman arkadaşlarımızı davet edebileceğiz.
- Oyunun zorluk seviyesi henüz belli değil ancak diğer oyunlarda olduğu gibi öldüğümüzde tekrar dirilemediğimiz bir hardcore modu olacaktır.
- Oyun 4 kişiye kadar co-op'u destekleyecek.
- Oyundaki en iyi ve en nadir eşyaların çoğu sadece bir kez satılabilecek. Bazı nadir eşyalar ise tamamen takas edilemez olacak. Oyunda kazanılan altınları alışveriş dışında, silah ve zırh kazanabileceğimiz kumar oyunlarında da kullanabileceğiz.
- Geliştirici stüdyo rakiplerin kullandığı yöntemleri ve çözümleri kullanmaktan çekinmeyeceklerini açıkladılar ve Last Epoch, Lost Ark ve Path of Exile gibi oyunları takip ettiklerini açıkladılar. 
 
 
Oynanış, Eşyalar ve Karakterler 
 
- Oyunda ulaşabileceğiniz en yüksek seviye, 40 olacak. Ancak ek paketlerle birlikte bu sayı artacak. Diğer oyunlara göre daha zor ve yavaş seviye atlayacaksınız. 
- Karakter ilerleyişi doğrusal olmayacak, her karakter için birkaç farklı yol olacak. Karakterin pasif yetenekleri oyuncunun kullandığı eşyalara ve oynayış tarzına göre istediğiniz gibi şekillenebilecek. 
- Karakterin ölümünden sonra en yakın kayıt noktasından tekrar doğacağız ve düşen altınları geri almak için öldüğümüz bölgeye gitmemiz gerekiyor.
- Rünler tamamen yeni bir şekilde gelecekler. 2 farklı tür mevcut. Birincisi yapmamız gereken eylemi açıklıyor. İkincisi ise alacağımız etkiden sorumlu. İkisini başarılı bir şekilde birleştirerek benzersiz bir bonus yakalayabiliriz.
- Eşyalar 5 kategoride sergilenecek: Yaygın, büyülü, nadir, efsanevi ve mitlere özgü. Çeşitli ekipman setleri de oyuna geri dönecek ve tamamlanması haline ekstra bonus kazandıracak.
Oyuncular yalnızca bir mitlere özgü eşya taşıyabilecek veya kullanabilecek, ancak her birinin dört efsanevi bonus / yeteneği olacak.
- Geliştiriciler craft sistemini geliştirmek istiyor. Eşyalarınızı modifiye etmek için kullanacağınız bileşenleri öldürdüğünüz yaratıklarda veya haritadaki belirli bölgelerde bulabileceksiniz. Oyuncular Horadric Küpü'nü bir kez daha kullanacaklar.
- Geliştiriciler ayrıca eşyaların bir dayanıklılık sistemi üzerinde çalışıyorlar. Witcher'daki gibi eşyalarımız hasar alıp etkileri azalacak. 
- Oyunda hava değişimi bulunacak ve oyuncular bundan etkilenecek.
- Blizzard ayrıca bir PvP modu planlıyor. 
 
 
Hikaye
 
Diablo IV, Diablo III'teki olaylardan uzun yıllar sonra; hem High Heavens hem de Burning Hells'in eylemlerinin milyonlarca insanın canına mal olmasının ardından gerçekleşiyor. Oluşan güç boşluğuyla birlikte efsanevi bir isim yeniden ortaya çıkıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Diablo IV Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Bulmaca Oyunu Hakokoro V, Switch için Duyuruldu 1 Saat önce League of Legends 2024 Kış Mevsimi Finali 5 Nisan'da Gerçekleşecek! 1 Saat önce Oynaması Ücretsiz PvP Marvel Rivals Duyuruldu 27 Mart Yeni PS5 Güncellemesi Topluluk Oyun Yardımı Sistemini Getiriyor 27 Mart Xbox Cloud Gaming Hizmetine Klavye ve Fare Desteği Ekleniyor 27 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler