Dijital Oyunlarımızı Satmak Mümkün Olabilir mi?

03.07.2012 18:03 Erkut Köse


   Kutulu oyun almanın en büyük avantajlarından bazıları, istediğimiz zaman onu takas edebilmemiz veya sıkılınca birine satabilmemizdir sanırız. Ancak günümüzde artık dijital oyun satışları daha ciddi bir yere sahip olmaya başladı.
 
   Dijital oyunların satış sözleşmelerine göz gezdirme şansı bulduysanız, oyunların asıl yetkisinin satıcı firmada olduğunu ve satın alan kullanıcının bu ürünü satma hakkı bulunmadığını görmüşsünüzdür. Ancak Avrupa yasalarına göre satın alan kullanıcılar, ürünü istediği gibi satmakta özgürler. Hatta satış sözleşmesinde aksi bir madde bulunsa dahi, yasalar bu sözleşmeyi tanımıyor ve kullanıcıya böyle bir hak bahşediyorlar.
 
    Tabii böyle bir riske şu an için girilir mi bilinmez. Ancak yasalar karşısında onların da boynu kıldan ince haliyle. Yakın zamanda konu ile ilgili daha detaylı bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor. Merakla bekliyoruz.

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty Black Ops 6'dan Yeni Fragmanlar ve Detaylar Ortaya Çıktı 23 Mayıs The Witcher 3'ün Yeni Modu İlk Oyunun Haritasını Getiriyor 23 Mayıs Spider-Man 2'nin Fan Yapımı PC Portu Yeni Sürüme Kavuştu 23 Mayıs UE5 Destekli Korku Oyunu Still Wakes the Deep Sistem Gereksinimleri 23 Mayıs Delta Force: Hawk Ops'tan Yeni Fragman Geldi 23 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler