DirectX 12, Xbox One'ı da Destekleyecek

08.03.2014 01:19 Samet Konuksal

    Bildiğiniz gibi Microsoft, AMD'nin Mantle hamlesine karşı yeni bir DirectX sürümünü önümüzdeki dönemde Game Developers Conference'da tanıtacak. Şu an için çok fazla bir şeyi belli olmayan DirectX 12 adına yepyeni bir detay paylaşıldı.
 
    Yapılan açıklamalara göre DirectX 12, Xbox One için de gelecek. Yani Microsoft'un yeni nesil konsolu, PC'ye de çıkan bir API desteğini sunacak. Bir önceki nesilde Microsoft, Xbox 360 için özel bir DirectX sürümü kullanıyordu. Mimari her ne kadar aynı olsa da, bazı şeylerde farklılıklar bulunuyordu.
 
    Ancak bu kez firma, özellikle multiplatform yapımcıları için oldukça önemli bir kolaylık sunmaya niyetli gibi duruyor. DirectX 12, Xbox One için oyun optimizasyonunu da kolaylaştırmak için geliyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 1 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 1 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 2 Saat önce F1 Manager 2024 Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri Bugün Başlıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler