DirectX ve OpenGL Erişimi Arttırılıyor

26.02.2014 14:08 Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi AMD'nin yeni Mantle projesi, oyunculukta yeni bir mimariyi sunmayı hedefliyor. Mevcut sistemlerin sahipleri de bu projenin karşısında boş duracak gibi değiller. GDC'den gelen yeni haberler, PC oyuncularını sevindirecek cinsten.
 
    Hem Microsoft, hem de Nvidia, önümüzdeki ayın başında düzenlenecek GDC konferansında OpenGL ve DirectX'le ilgili yeni paneller düzenleyecek. Konferans açıklamalarına göre hem Microsoft, hem de Nvidia, iki sistemin de erişimini yapımcılar için arttıracak. Bundan sonraki dönemde gelecek yeni Direct X ve OpenGL güncellemelerinde yapımcılar, bu iki sistemi kullanarak daha fazla şeyler yapabilecekler.
 
    Yani yapılacak yeni düzenleme, en azından daha optimize oyunları görmemize sebep olacak. Ayrıca oyun geliştiricileri daha iç kısımlara erişim sağlayarak kontrolü tamamen ele almış olacaklar. Genel olarak bu güncelleme AMD için endişe verici sayılabilir. Zira AMD'nin Mantle ile vadettiği şeylerden birisi de buydu. Bunları, zaten oturmuş sistemlerde görmek Mantle'ın değerini azaltacaktır.
 
    Ayrıca bu haber hem Windows'un, hem de Linux ve SteamOS'un geleceği için önem taşıyor. Evet DirectX'i PC cephesinde sadece Windows'ta görebiliyoruz fakat OpenGL, Linux oyunları için büyük önem taşımakta.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'de Bedava Oynadığınız Banana Oyunundan Yeni Rekor 15 Haziran Twitch CEO’sunun Gelecek Yenilikleri Gösterdiği Anlar Viral Oldu 15 Haziran Ghost of Tsushima İçin 6 GB'lık Yeni Güncelleme Yayınlandı 15 Haziran Life is Strange: Double Exposure'dan 18 Dakikalık Oynanış Videosu 15 Haziran Lollipop Chainsaw RePOP Dünya Çapında Çıkıyor 15 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler