DirectX'in 11.1 Sürümü Windows 8'e Özel Olacak

12.11.2012 17:38 Samet Konuksal


    Oldukça kritik bir kırılma noktasından geçen PC sektörü için bir yandan oyun geliştiricilerinin önde kesmi Linux'a geçiş sürecini başlattı, diğer yandan da Microsoft, Windows 8'le birlikte tekelliğe bir adım daha attı. Bu yönde Microsoft'tan Windows 8 adına bir hamle daha geldi.
 
    Microsoft'un resmi forumlarında açıklama yapan Microsoft görevlisi Daniel Moth, DirectX'in bir sonraki sürümünün sadece Windows 8'e özel olacağını duyurdu. Açıklamalarında Moth, "Her nasıl DirectX 11 Windows 7 ile Vista'nın bir parçası olduysa, DirectX 11.1 de Windows 8'in bir parçası olacak. Planlarımız arasında DirectX'in 11.1 sürümünü Windows 7 veya diğer işletim sistemlerimize getirmek yer almıyor." sözlerine yer verdi. Konuyla ilgili daha fazla detay istendiğinde ise, "Şimdilik paylaşacaklarımız bu kadar." cevabı verildi.
 
    DirectX'in her bir sürümünün PC oyunculuğu için öneminden söz etmeye gerek yok sanıyoruz. Bakalım Microsoft, gelebilecek tepkiler sonrasında bir değişikliğe gidecek mi?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 12 Dk önce Final Fantasy 14 Dawntrail Çıkış Fragmanı 1 Saat önce ARK: Survival Ascending'de AMD FSR 3.0 Nasıl Etkin Hale Getirilir? 2 Saat önce 2si1: Epic Games Sızıntısı, Civilization 7 ve Daha Fazlası 3 Saat önce Steam'de Bedava Oynadığınız Banana Oyunundan Yeni Rekor 15 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler