Donanım Devleri: Eğer Üzerinde Uğraşılırsa, OpenGL 15 Kat Daha İyi Oyun Performansı Sunar

22.03.2014 15:25 Samet Konuksal


    Game Developers Conference sayesinde son günlerde birçok teknik haber aldık. Şimdi bir yenisi de OpenGL için geliyor. DirectX veya Mantle gibi bir API olan OpenGL adına donanım devleri önemli açıklamalar yaptı. GDC'de Nvidia, AMD ve Intel, OpenGL üzerine ortak bir sunum düzenledi.
 
    Yapılan OpenGL odaklı sunumda donanım devleri, ilginç bir iddia ortaya attı. Sunumda bahsedilenlere göre normal bir oyun yapımcısı, üzerinde çok fazla uğraşmadan bile OpenGL'de 1.3 kat daha fazla performans alabiliyor. Ancak OpenGL, eğer üzerinde uğraşılırsa aynı oyun donanımı üzerinde 7 ile 15 kat arasında daha iyi oyun performansı sunabilecek kapasiteye sahip.
 
    Multiplatform bir API olan OpenGL'in 2011 çıkışlı eski bir sürümünü, PlayStation 4 de desteklemekte. PC cephesinde ise OpenGL, özellikle Linux kullanıcıları için çok önemli. Dolayısıyla, son dönemde Linux'a ilgi gösteren Valve, donanım firmalarının bahsettiği 'üzerinde çalışma' işlemini yapan ilk yapımcı olarak karşımıza çıkabilir.
 
Eğer ilgilenirseniz, sunumda kullanan slaytın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili İçerik Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 28 Mayıs Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 28 Mayıs Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 28 Mayıs Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler