Dungeons and Dragons Online En Çok Oynanan 3. MMO

14.05.2010 19:38 Samet Konuksal

 
 
    NPD'nin yeni anket sonuçları yayınlandı ve en çok oynanan MMO oyunlar listesinin üçüncülüğünde yeni bir isim belirdi.
 
    19.000 kişinin üzerinde katılım sayısı olan ankette Turbine'in MMO oyunu olan Dungeons and Dragons Online, iki yıldır üçüncülüğü elinde tutan Guild Wars'tan üçüncülüğü aldı.
 
      Ankete göre MMO oyuncuların %30'u World of Warcraft oynarken, %10'u Runescape ve %7'si Dungeons and Dragons Online oynuyor.
 
     Ayrıca yapılan ankette World of Warcraft oyuncularının farklı oyunlara yöneldiği de gözlemlendi. Bu yılki anket sonuçlarında, eski WoW oyuncularının %13'ü Runescape, %11'i DDO ve %9'unun Guild Wars'a yöneldiği görülüyor.
 
     Bunların yanı sıra MMO oyunlarında aylık ödemeli oyunların popülerliğini yitirdiği de ankette gözlenenler arasında. 2008 sonuçlarında %30'luk kesim aylık ödemeli oyunları tercih ettiği gözlenirken bu yıl bu rakamın %18'e düştüğü görülüyor. Ankette, ücretsiz oyunların popülerliğini arttırdığı görülmesine rağmen 'ömür boyu üyelik' yöntemine sahip oyunları tercih edenler %22'lik dilimde bulunuyor.
 
      Ek olarak; MMO oyuncularının %32'si bayan, %68'inin ise erkek olduğu, bu oyuncuların yaş ortalamasının 25-34 arasında olduğu ve bu oyuncuların oyunlara haftada 20 saatten fazla ayırdığı gözlemlendi.
 
      Her neyse, Dungeons and Dragons Online'ın bu kadar gelişme göstermesinde oyunun geçen sonbaharda ücretsiz olmasının etkisi çok büyüktür diye düşünüyorum. Fakat şunu söyleyebilirim bu sene gerçekten ilginç sonuçlar çıkmış.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler