Dünyanın En Eski Masa Oyunu Türkiye'de Bulundu

16.08.2013 10:51 Alkan Adakaner


 
   Board Games, yani masa oyunları günümüzdeki video oyunlarının da atası konumunda bulunuyorlar. Dama ve satrançtan, Monopoly'e kadar çok sayıda oyun farklı dinamiklerine rağmen masa oyunları türüne giriyorlar.
 
     Dünyanın en eski masa oyunu ise ülkemizde, Türkiye'de ortaya çıktı.  Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Yard. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur başkanlığında yürütülen çalışmalarda 5.000 yıllık masa oyunu tam bir set halinde bulundu. Haluk Sağlamtimur'un açıklamalarına göre daha önce de benzer objeler bulunmuştu, ama ilk defa 49 parçalık böylesine eski bir set bulunmuş.
 
    Açıklamalara göre bu setin bir tür stratejik oynanış içeren bir yapısı var ve şu an oyunun mantığı çözülmeye çalışılıyormuş. Setin parçalarına bakılarak merkezi temanın 4 sayısı etrafında döndüğü düşünülüyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler