E3 2019'daki Skandal Veri Sızıntısı E3 2020'yi Tehlikeye Soktu

07.08.2019 00:11 Nursema Emre

 
E3 fuarı, tarihi boyunca birçok güvenlik açığına ve sızıntıya sahne olmuş bir etkinlik. Büyük şirktlerin E3 esnasında patlatmayı planladığı birçok sürpriz haber, oyun duyurusu veya video fuardan günler hatta haftalar önce defalarca kötü niyetli kişiler tarafından basına sızdırıldı.
 
Ancak bu kez durum bundan çok daha ciddi. E3'ün yönetim işlerinden sorumlu olan kuruluş olan Entertainment Software Association'un (ESA) resmi sistemlerinde yaşanan bir güvenlik açığı sonrasında, E3 2019'a katılan irili ufaklı binlerce endüstri çalışanının bilgilerinin sızdırıldığı ortaya çıktı.
 
Üstelik bilgisi sızdırılan bu kişiler sadece sektörün önde gelen isimleri de değil; fuara katılım sağlamayı planlayan içerik yaratıcıları, YouTube kanal sahipleri gibi neredeyse sektörde bulunan ve fuara katılacak olan herkesin bilgilerinin sızdırıldığı belirtiliyor. Gelecek süreçte ESA'nın konuyla ilgili başının çok ağrıyacağı hatta E3 2020'in düzenlenip düzenlenmemesinin dahi konuşulabileceği söyleniyor.
 
Özellikle Sony'nin katılım göstermemesiyle son yılların en sönük E3'lerinden birini geçirdiğimiz düşünülürse süreç E3 için hiç parlak görünmüyor.

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler