EA, Origin'de Valve Oyunlarının Satışına Başladı

Origin, bir anda EA'in büyük önem verdiği bir platform hâline geldi.
04.09.2011 00:05 Levent Polater

 
    EA, Valve'nin Steam servisinde yayıncılığını yaptığı bazı oyunları kaldırma kararı almıştı. Bunlar arasında Dragon Age 2, Crysis 2 ve Battlefield 3 gibi kalabalık takipçileri olan oyunlar mevcut. EA'in böyle bir kararı almaktaki en büyük sebebi olarak kendi dijital servisleri Origin'i PC oyuncularının beğenisine sunmak istemeleriydi.
 
    Fakat bu konuda Origin'in bir numaralı rakibi konumundaki Steam'in Valve oyunları EA'in yeni servisinde satışa çıkmış durumda. Görünüşe göre Valve buna izin veriyor. Daha da açmak gerekirse EA'in Origin hizmetini ilk kez başlattığında agresif ve kavgacı bir tutum sergilemesine karşılık Valve, barış çubuğu uzatmışa benziyor.
 
    EA'in Origin servisinde şu anda bazı Valve oyunları için '2 adet al 1 tane de bedava' tarzı kampanyaların uygulandığı görülüyor. Bu yapımlar arasında Left 4 Dead 2 ve Counter-Strike: Source da mevcut. 

    Bakarsınız yakında EA orijinli oyunları tekrar Steam'de görmeye başlarız. Ancak EA'in dijital servis pazarında ilk adımlarını atarken agresif olmasını da doğal karşılamak gerekiyor. EA büyük bir yayıncı ve çatısı altında onlarca oyun mevcut. İsterlerse Origin sayesinde Steam'e büyük bir darbe indirebilirler ve kendilerine düşen payı rahatlıkla alabilirler.
 
    Bakalım bu çekişme nereye varacak? Enterasan bir rekabet de dijital servisler de oluşmaya başladı. Hadi hayırlısı diyorum.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 1 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 2 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 3 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 3 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler